Στην προοπτική μιας εκεχειρίας στο μείζον γεωπολιτικό ζήτημα, και με φόντο τη σύσσωμη αγοραστική γνώμη στο σύνολο των ευρωαγορών, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε επιθετικά ανοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείνοντας με κέρδη της τάξεως του 5,68% στις 871,99 μονάδες.

Και μάλιστα, αφενός το ότι έκλεισε στα υψηλά ημέρας, αφετέρου η ομοφωνία στη μεγάλη κεφ/ση (25 στις 25 ανοδικές μετοχές), επιρρωνύουν στην πεποίθηση της στιβαρής ανοδικής αντίδρασης. Συνυπολογίζοντας τόσο την υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα των 110 εκατ. ευρώ, όσο και τη …θρασύτατη συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου (ΔΤΡ +10,02%), είναι προφανές ότι η χθεσινή συνεδρίαση απέδειξε περίτρανα πόσο θετικές είναι οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για το ΧΑ.

Κοιτώντας τεχνικά, ο Δείκτης κάλυψε ένα κρίσιμο κενό στην αρνητική του περιοχή, επανακατακτώντας την περιοχή των 860 μονάδων που συνιστά και την αντίσταση στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 915. Οι επόμενες λίγες συνεδριάσεις, σε συνδυασμό πρώτον με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την ωριμότητα στις διαπραγματεύσεις και δεύτερον με το πώς θα εκλάβει η Wall Street τα βήματα της Fed σχετικά με την επιτοκιακή στόχευση, θα κρίνουν τη συνέχεια.

Να σημειωθεί τέλος η -για άλλη μια φορά- υπεραπόδοση του ΧΑ σε σχέση με τις λοιπές αγορές στην Ευρώπη (DAX40 +3,76%, CAC40 +3,68%, EUROSTOXX50 +4,05%), κάτι που θα κρατήσουμε για τη συνέχεια ως πολύ θετικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News