Το Λονδίνο προσέλκυσε περισσότερες ξένες επενδύσεις σε χρηματοοικονομικές εταιρείες από οποιαδήποτε άλλη πόλη πέρυσι, καταδεικνύοντας ότι το Square Mile (σ.σ. προσφιλής χαρακτηρισμός για τη βρετανική πρωτεύουσα) παραμένει ελκυστικό για επενδυτές ακόμη και μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως γράφει το Bloomberg, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η City of London Corporation την Τρίτη, η βρετανική πρωτεύουσα προσέλκυσε επενδύσεις 600 εκατομμυρίων στερλινών (764 εκατομμύρια δολάρια) σε 114 έργα χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών το 2021. Αυτό την τοποθετεί μπροστά από το Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

«Πρέπει να προστατεύσουμε το μέλλον του κλάδου και να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί παγκοσμίως», δήλωσε στην έκθεση η Catherine McGuinness, πρόεδρος πολιτικής στο City of London. Η έκθεση ανέφερε ότι ο αριθμός των έργων χρηματοοικονομικών και επαγγελματικών υπηρεσιών που προσελκύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 8% το 2021.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την επίτευξη των προ-πανδημικών επιπέδων, αφού οι ξένες επενδύσεις στη χρηματοδότηση και την ασφάλιση μειώθηκαν κατά 30% μεταξύ του 2019 και το 2020 παγκοσμίως.

Οι εταιρείες Fintech ήταν η μεγαλύτερη πηγή επενδύσεων σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο, σύμφωνα με την έκθεση. Περιλάμβαναν εταιρείες πληρωμών Klarna και Airwallex, καθώς και εταιρεία λύσεων χρηματοδότησης Portfy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία