Τη δημιουργία μιας task force κατά της διαφθοράς που θα κυνηγήσει τους απατεώνες της πανδημίας, ήτοι όσους έλαβαν κονδύλια από τα κρατικά μέτρα στήριξης λόγω του κορωνοϊού, χωρίς πραγματικά να τα δικαιούνται, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Η απόφαση ελήφθη υπό την πίεση της Βουλής που έχει ασκήσει δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση εκτιμώντας πως τα… λαμόγια της πανδημίας κατάφεραν να κλέψουν δισεκατομμύρια στερλίνες από τα κρατικά ταμεία και τα χρήματα των φορολογουμένων, μέσα από τα προγράμματα στήριξης και δη, το πρόγραμμα των αναστολών για την χρηματοδότηση των θέσεων εργασίας.

«Το κοινό είναι δικαιολογημένα εξαγριωμένο, καθώς οι απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν τα ζωτικής σημασίας πακέτα στήριξης λόγω covid, οπότε θα αναλάβουμε δράση για να βεβαιωθούμε πως θα πληρώσουν το τίμημα» σχολίασε ο Βρετανός υπουργός.

Η λεγόμενη Public Sector Fraud Authority θα τεθεί σε λειτουργία από τον Ιούλιο με έναν αρχικό προϋπολογισμό ύψους 25 εκατ. στερλίνων για να «κυνηγήσει τους εγκληματίες που κατακλέβουν τους Βρετανούς φορολογουμένους».

Υπολογίζεται πως έως και 4,9 δισ. στερλίνες από κονδύλια των μέτρων «χάθηκαν» από απάτες, καταρχάς από τα πακέτα δανειοδοτήσεων, ενώ άλλα 5,7 δισ. στερλίνες εκτιμάται πως χάθηκαν από λάθη ή απάτες που είχαν να κάνουν με τη χρήση του επιδοτούμενου προγράμματος αναστολών θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή