Επεισοδιακά κύλησαν οι διαδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στην Τουρκία, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα, με τα διεθνή πρακτορεία να κάνουν λόγο για δεκάδες συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Πόλης είχε επιτρέψει τη διεξαγωγή διαδήλωσης σε συγκεκριμένη περιοχή, όμως ο κόσμος θέλησε να συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Ταξίμ, γεγονός που οδήγησε τις αρχές να ζητήσουν την ανάπτυξη της αστυνομίας για να εμποδίσει τις «παράνομες διαδηλώσεις».

Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών και δεκάδες συλλήψεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Demiroren, τουλάχιστον 30 άτομα έχουν συλληφθεί στο κέντρο της Μπεσίκτας και άλλα 22 στην περιοχή Σισλί.

Στις φετινές εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά υπήρξε σημαντική προσέλευση κόσμου, καθώς το κοινό είναι δυσαρεστημένο από την ανέχεια και την εκτόξευση του κόστους ζωής.

Θυμίζουμε πως ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και είκοσι χρόνια και αναμένεται να ανέβει κι άλλο για τον Απρίλιο, αγγίζοντας το 68%, λόγω των συνεπειών του πολέμου. Παρά δε, τις διαβεβαιώσεις του Ερντογάν διεθνείς αναλυτές επιμένουν πως οι πληθωριστικές πιέσεις στη χώρα δεν θα καταλαγιάσουν ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Την ίδια ώρα η λίρα παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, διαβρώνοντας την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Παρά τα στοιχεία αυτά η κεντρική τράπεζα επιμένει στην συντήρηση μιας χαλαρής νομισματικής πολιτικής, όπως επιθυμεί ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα