Η μητρική εταιρεία του Facebook, η Meta Platforms, και η κατασκευάστρια ημιαγωγών AMD ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συνεργασία σε πρόγραμμα διαδικτυακής υποδομής που στοχεύει στη μείωση του κόστους χρήσης των σταθμών βάσης.

Απώτερος στόχος να γίνει το ευρυζωνικό Internet πιο προσιτό ακόμη και για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Το όνομα του προγράμματος είναι Evenstar και η έναρξή του από τη Meta τοποθετείται στις αρχές του 2020 με αντικείμενο την προώθηση μίας τεχνολογικής πλατφόρμας με την ονομασία OpenRan.

Η πλατφόρμα OpenRan

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα επιτρέπει σε παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας να «αναμιγνύουν» τμήματα εξοπλισμού και λογισμικού προερχόμενα από διαφορετικές εταιρείες ώστε να κτίζουν σταθμούς βάσης ανάλογα με τις ανάγκες τους, αντί να αγοράζουν το σύνολο του εξοπλισμού από έναν και μόνο κατασκευαστή.

«Όλη αυτή η διαδικασία δίνει στους παρόχους περισσότερη ευελιξία και συγχρόνως κάνει τις τιμές του εξοπλισμού περισσότερο ανταγωνιστικές», δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος της AMD για κέντρα δεδομένων και συστημάτα επικοινωνιών, Ζιλ Γκαρσία.

Βάσει της συμφωνίας επεξεργαστές της AMD (Advanced Micro Devices) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μονάδες εκπομπής σήματος του προγράμματος Evenstar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία