Για τους λάτρεις των vintage αυτοκινήτων και τους φανατικούς του απόλυτου πράκτορα  Τζέιμς Μποντ, μια δημοπρασία μπορεί να τους δώσει τη δυνατότητα να πάρουν μια «καλή» γεύση και από τα δύο. Πρόκειται για την πώληση της εικονικής Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ, που βρισκόταν μέχρι τώρα στα χέρια του ίδιου του Σον Κόνερι, έναντι τιμής που πλησιάζει τα δύο εκατ. δολάρια.

Ο κατά πολλούς καλύτερος Τζέιμς Μποντ στην ιστορία των φιλμ του Εγγλέζου υπερπράκτορα πρωταγωνίστησε σε επτά ταινίες Τζέιμς Μποντ από το 1962 έως το 1983. Ο Σκοτσέζος ηθοποιός πέθανε το 2020.

Πηγή: Broad Arrow Auctions

Η Aston Martin είναι η φίρμα οχημάτων που έχει ταυτιστεί όσο καμία άλλη με τις ταινίες Τζέιμς Μποντ. Μάλιστα, η εν λόγω DB5 έχει εμφανιστεί συνολικά σε οκτώ ταινίες Μποντ, ξεκινώντας από τον «Χρυσοδάκτυλο», το 1964, με πρωταγωνιστή φυσικά τον Σον Κόνερι.

Πρόκειται για ένα σπάνιο μοντέλο, καθώς η εταιρεία παρασκεύασε μόλις 1.100 κομμάτια, όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φέρει ουσιαστικά και την προσωπική… υπογραφή του Κόνερι-Μποντ. Βρίσκεται επίσης σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς η συντήρηση του ήταν τακτική.

Οι κληρονόμοι του ηθοποιού αποφάσισαν να διαθέσουν το αυτοκίνητο προς πώληση με στόχο το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων να διατεθούν στο ίδρυμα του, το Sean Connery Philanthropy Fund.

Πηγή: Broad Arrow Auctions

Την δημοπρασία θα διοργανώσει ο οίκος Broad Arrow Auctions που εξειδικεύεται σε δημοπρασίες αυτοκινήτων και κυρίως κλασικών και παλιών οχημάτων με ιδιαίτερη αξία. Η δημοπρασία ορίστηκε για τις 18 Αυγούστου στο Monterey Jet Center, κατά την εβδομάδα αυτοκινήτου του Μοντερέι.

Ο οίκος εκτιμά πως η πώληση θα κυμανθεί μεταξύ 1,4 και 1,8 εκατ. δολαρίων, όμως το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει ήδη καταγραφεί είναι πιθανόν να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά την τιμή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus