Τα οικολογικά σχήματα και οι βιολογικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και οι μεγάλες δυνατότητες εξαγωγών στη Γερμανία και ενίσχυσης του εμπορικού αγροτικού ισοζυγίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στη χώρα μας κ. Έρνστ Ράιχελ.

Συζητήθηκε επίσης, η κρίση στον αγροδιατροφικό κλάδο λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και η αύξηση των τιμών αγροτικών εφοδίων, του κόστους παραγωγής και τα ζητήματα επισιτιστικής επάρκειας.

Επιπλέον, υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, αντίστοιχα από τις δύο  χώρες για την υποστήριξη των αγροτών, λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικής συνεργασίας στον αγροδιατροφικό κλάδο με την αξιοποίηση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών φορέων και, εν προκειμένω, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Ως όχημα θα χρησιμοποιηθεί και η εκπόνηση μελέτης από τη Γερμανική πλευρά, η οποία θα επικαιροποιηθεί κατάλληλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO