Προβάδισμά 8,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 31%.

Ως προς το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, το 46% απαντά το 2023, το 43% λέει μέσα στο 2022 και το 11% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Μεταξύ άλλων αυξημένη αποτυπώνεται η ανησυχία των Ελλήνων για την οικονομική την οικονομία και τα οικονομικά θέματα γενικότερα. Συγκεκριμένα, το 83% των ερωτηθέντων απαντούν πως ανησυχούν (62% πολύ και 21% αρκετά) έναντι 4% που απαντούν λίγο και ελάχιστα έως καθόλου.

Στην ερώτηση ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα, θέματα εξωτερικής πολιτικής και Άμυνας, το 41% των ερωτηθέντων απαντά ο κ. Μητσοτάκης, το 22% ο κ. Τσίπρας και το 9% ο κ. Ανδρουλάκης.

Όσον αφορά το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, το 36% των ερωτηθέντων απαντά ο κ. Μητσοτάκης, το 24% ο κ. Τσίπρας και το 10% ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο ερώτημα «πόσο σας ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά, η πλειονότητα των πολιτών απαντά πολύ (40%) και αρκετά (26%), έναντι 12% που απαντούν λίγο και ελάχιστα έως καθόλου.

Τέλος, στην ερώτηση «ποια κατηγορία εξόδων της οικογένειάς σας, σας προβληματίζει σήμερα περισσότερο», το 38% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα , το 28% τα καύσιμα, το 18% τα τρόφιμα και το 6% το Φυσικό Αέριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Πολιτική
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής