Το σήμα short που έδωσε ο Γενικός Δείκτης στις 896 μονάδες κατά την επιβεβαίωση της προ ημερών πτωτικής διάσπασης παραμένει ισχυρό, και μάλιστα η χθεσινή αδυναμία των αγοραστών να απορροφήσουν προσφορές πάνω από αυτό το επίπεδο (ενδοσυνεδριακό υψηλό 897,91 μονάδες) επιβεβαιώνει την ορθότητα των τεχνικών ευρημάτων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Έτσι, ο Δείκτης έχασε χθες την δις δοκιμασμένη στήριξη των 887-888 κλείνοντας χαμηλότερα, σε μια συνεδρίαση που βάφτηκε ξεκάθαρα με τα χρώματα της ανακοίνωσης της ΕΚΤ και της ύστερης ομιλίας της επικεφαλής σχετικά με την ιστορικής σημασίας μεταστροφή της νομισματικής πολιτικής, στα πλαίσια αντιμετώπισης του επίμονου και σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πληθωρισμού (8,1% τρέχων).

Ο δρόμος για τις 865 μονάδες (σε πρώτη φάση) παραμένει ανοιχτός, καθώς όλα βαίνουν πλέον προς ένα καθεστώς μη μηδενικού επιτοκίου, και το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας αναδεικνύει τον προβληματισμό για την επόμενη μέρα.

Ταυτόχρονα με την κάμψη του ΧΑ στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, οι ευρωαγορές δεν ένιωσαν άνετα και κατακοκκίνησαν, με τον Eurostoxx 50 επί παραδείγματι να γράφει απώλειες 1,7%, ενώ και η Wall Street έχασε εν ριπή οφθαλμού τη θετική περιοχή στα παράγωγα και στο pre market.

Έτσι, το κλίμα βαραίνει ελαφρά και προεξοφλητικά για τα χειρότερα, και τουλάχιστον στο ελληνικό ταμπλό, τράπεζες και ΔΕΗ ανησυχούν με την εικόνα τους, με τις ελπίδες για πιο ομαλή πτώση να εναποτίθενται στους σωματοφύλακες ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News