Σε θετικό έδαφος συντηρείται το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από την ανάκαμψη αρκετών τίτλων του.

Ο γενικός δείκτης κερδίζει 0,83% στις 843,44 μονάδες, με τον τζίρο όμως να παραμένει στα 17 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Η αγορά δεν μπορεί να ανεβάσει τους συναλλακτικούς της ρυθμούς, καθώς όπως δείχνει το ταμπλό οι πωλητές βρίσκονται σε στάση αναμονής και οι αγοραστές είναι επιλεκτικοί.

Όμως ακόμη και σε αυτό το περιβάλλον ο γενικός δείκτης καταφέρνει να ανακτήσει τα επίπεδα των 840 μονάδων.

Έτσι, μπορεί η αγορά να χάλασε το ανοδικό σερί στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά δεν επιδείνωσε κι άλλον την τεχνική του εικόνα.

Ούτε και αναίρεσε το βραχυπρόθεσμο τέμπο της αντίδρασης, με στόχο αρχικά τις 850 μονάδες, ένα επίπεδο που οριοθετεί και τη βραχυπρόθεσμη πτωτικότητα και που μόνο πειστική κατοχύρωση αυτού μπορεί να αλλάξει την -πτωτική, κατά τ’ άλλα- εικόνα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ΔΕΗ ξεχωρίζει με το +4,11%, ενώ θετικά κινούνται οι Σαράντης, Μυτιληναίος, Motor Oil, Πειραιώς, Jumbo, Titan και Ελληνικά Πετρέλαια. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Εθνική, Λάμδα, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ, αλλά καμία δεν κινείται με ισχυρές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες