Η καρδιά των παγκόσμιων εξελίξεων χτυπά στις πόλεις. Σε αντίθεση με κάθε άλλη εποχή της ανθρώπινης ιστορίας οι πόλεις συγκεντρώνουν την πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού. Από τις mega-cities μέχρι τους δυναμικούς περιφερειακούς κόμβους, οι πόλεις έχουν αποκτήσει οικονομική, πολιτική και πολιτιστική βαρύτητα χωρίς προηγούμενο.

Όμως, αυτό σημαίνει ότι τεράστιοι αριθμοί ανθρώπων συσσωρεύονται σε αστικά περιβάλλοντα που ακόμη βασίζονται σε πολεοδομικά σχέδια και υποδομές του 20ου ή ακόμη και του 19ου αιώνα.

Οι προκλήσεις είναι τεράστιες: από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη βιωσιμότητα, τη μετακίνηση, την ενεργειακή κατανάλωση, τη διατροφή, έως τις συνθήκες εργασίας, την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων, την ασφάλεια χωρίς θυσία των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Με αυτά τα ερωτήματα θα αναμετρηθεί, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, το Meta Living, το 2ο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Παλαιό Χρηματιστήριο (Σοφοκλέους 10).

Στο επίκεντρό του θα βρεθούν οι ευφυείς, βιώσιμες πόλεις και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η διαλειτουργικότητα και η ηλεκτροκίνηση, το Internet of Things και η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα νέα οικιστικά projects και οι «ψηφιακοί νομάδες», στη χώρα μας και διεθνώς. Αλλά και οι έξυπνες πόλεις, η πράσινη μετακίνηση, οι διαδικτυακές πληρωμές, η κυβερνοασφάλεια, η κοινή χρήση ποδηλάτων και ΙΧ, τα ιατρικά ραντεβού, τα δίκτυα και η συμμετοχή στα κοινά.

Το 2ο OT Forum, Meta Living, θα μεταδοθεί στο σύνολό του ζωντανά από τον ot.gr, ενώ το κορυφαίο οικονομικό-επιχειρηματικό site της Alter Ego θα καταγράψει συστηματικά όλες τις ειδήσεις, τις συζητήσεις και τελικά τη γνώση που θα προκύψει στο φόρουμ.

Γιατί το μέλλον είναι ήδη εδώ και ο ΟΤ είναι το site που το συζητά από τώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News