Προτάσεις για «συνεργασία» με την Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε την Παρασκευή στον ΟΗΕ ο ηγέτης του ψευδοκράτους των Κατεχόμενων, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η πρόταση συνεργασίας αφορά τους τομείς των υδρογονανθράκων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του νερού «στη βάση μιας λύσης δύο κρατών», υπογραμμίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

«Θα παραδοθούν στον Νίκο Αναστασιάδη»

«Σήμερα παρουσίασα τέσσερις προτάσεις που προετοιμάστηκαν σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαίας ωφέλειας, με βάση τα κεκτημένα δικαιώματά μας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και των δύο πλευρών», δήλωσε ο Τατάρ αφότου παρέδωσε στον Μίροσλαβ Τζένκα, βοηθό Γενικό Γραμματέα για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική στο Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, τις προτάσεις του για να παραδοθούν στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Συνεργασία»

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τατάρ δήλωσε ότι μια ενδεχόμενη συνεργασία «θα συμβάλει τόσο στη δημιουργία του απαραίτητου περιβάλλοντος συμφιλίωσης όσο και στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

«Αναμένουμε μια θετική στάση από όλα τα αρμόδια μέρη, ιδιαίτερα από την ελληνοκυπριακή πλευρά, για την εφαρμογή αυτών των προτάσεων, ώστε να συμβάλουν στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία τόσο του νησιού μας όσο και της περιοχής μας», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα