Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, το ΧΑ επέλεξε την ανοδική αντίδραση στη χθεσινή συνεδρίαση, έχοντας στήριγμα τη δεύτερη συνεχόμενη προσπάθεια των ευρωαγορών να μαζέψουν τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων πολλών εβδομάδων.

Με την πλειοψηφία των εισηγμένων να κλείνουν απροβλημάτιστα σε θετικό έδαφος και τον τραπεζικό κλάδο να έχει τα κέφια του, ο ΓΔ προσέγγισε την ψυχολογικής σημασίας περιοχή των 800 μονάδων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία του εκεί.

Βασικός πρωταγωνιστής ήταν η ΕΤΕ από άποψη προσήμου και η ΕΥΡΩΒ από άποψη τζίρου, η οποία και απορρόφησε περίπου το 1/7 του συνολικού τζίρου στο ταμπλό. Πάντως, εξαιρουμένης της ΜΟΗ που βυθίστηκε λόγω της αποκοπής μερίσματος, οι λοιπές της μεγάλης κεφ/σης συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά, με τους αγοραστές να επιταχύνουν στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, αφήνοντας μονάχα την ΕΕΕ πίσω, ως αντισταθμιστικό.

Η διαδικασία ΑΜΚ της ΙΝΛΟΤ καλά κρατεί, με το αγοραστικό ενδιαφέρον στο δικαίωμα προαίρεσης να παραμένει πολύ ισχυρό, καταγράφοντας +300% μέσα στη συνεδρίαση και επιβεβαιώνοντας ότι ο όμιλος έχει γυρίσει σελίδα εδώ και μήνες, όταν και ο καπετάνιος του αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά μετά από χρόνια σιωπής.

Για τη συνέχεια, το επίπεδο των 800-805 αποτελεί πλέγμα αντιστάσεων σε πρώτο χρόνο, με το επόμενο σκαλί στην πτώση να φαίνεται στις 767 μονάδες και όλα να κρίνονται από τις διαθέσεις της Wall Street.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News