Η Τεχεράνη διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας, δήλωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. «Απλώς το θέμα είναι πότε θα αποφασίσει να το πράξει», πρόσθεσε μιλώντας στην αραβική υπηρεσία του Al Jazeera.

Ο ίδιος αξιωματούχος, ανέφερε ότι «σε μερικές ημέρες θα είμαστε σε θέση να εμπλουτίσουμε ουράνιο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% και μπορούμε εύκολα να παράγουμε εμπλουτισμένο ουράνιο σε ποσοστό 90%.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Άγγιξε το 80% ο πληθωρισμός

Το Ιράν διαθέτει τα τεχνικά μέσα για την κατασκευή μιας πυρηνικής βόμβας, αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση για την κατασκευή της», δήλωσε ο Καμάλ Καραζί, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ για το πυραυλικό της πρόγραμμα, αλλά και για την περιφερειακή πολιτική της.

Αναβαθμισμένο οπλοστάσιο

Γεγονός είναι ότι το Ιράν εντατικοποιεί τον τελευταίο διάστημα τις προσπάθειές του να αποκτήσει αναβαθμισμένο οπλοστάσιο. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι πριν λίγες μέρες, παρουσίασε την πρώτη ναυτική μεραρχία που αποτελείται από σκάφη και υποβρύχια τα μπορούν να μεταφέρουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones). Ιράν: Παρουσίασε την πρώτη ναυτική μεραρχία drones

«Παρουσιάστηκε η πρώτη ναυτική μεραρχία με drones του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού, που αποτελείται από σκάφη και υποβρύχια ικανά να μεταφέρουν κάθε τύπου drones μάχης, εντοπισμού και καταστροφής», ανακοίνωσε για το θέμα η κρατική τηλεόραση.

«Κάθε τύπου προηγμένων drones και προϊόντων του στρατού και του υπουργείου Άμυνας πέταξαν πάνω από τον Ινδικό ωκεανό για να καταδείξουν τις ικανότητές τους», ανέφερε το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, που έδειξε εικόνες με drones που απονηώνονταν από σκάφος του ΠΝ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα