Κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η Goldman Sachs, για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι traders σταθερού εισοδήματος απέφεραν περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα.

Τα κέρδη δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν κατά 48% στα 2,79 δισ. δολάρια ή 7,73 δολάρια ανά μετοχή, λόγω της πτώσης των εσόδων από επενδυτικές τραπεζικές εργασίες σε επίπεδο κλάδου. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα ανά μετοχή υψηλότερα κατά ένα δολάριο από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών της Refinitiv καθώς διαμορφώθηκαν σε 7,73 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 6,58 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Αυξημένες οι πιθανότητες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 23% στα 11,86 δισ. δολάρια, τα οποία ήταν ένα ολόκληρο 1 δισ. δολάρια περισσότερα από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, λόγω της αύξησης κατά 55% των εσόδων από σταθερό εισόδημα.

 Ο τομέας σταθερού εισοδήματος απογείωσε τα αποτελέσματα

Οι δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος της τράπεζας απέφεραν έσοδα 3,61 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση της StreetAccount για 2,89 δισ. δολάρια. Η Goldman απέδωσε την επίδοση της σε «σημαντικά υψηλότερες» συναλλαγές σε επιτόκια, εμπορεύματα και νομίσματα. Τα έσοδα από μετοχές αυξήθηκαν κατά 11% στα 2,86 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση του StreetAccount για 2,68 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στην πορεία της μετοχής που ενισχύθηκε κατά 2,8%.

«Πετύχαμε στέρεα αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι πελάτες στράφηκαν σε εμάς για την τεχνογνωσία μας σε αυτές τις δύσκολες αγορές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος ο Ντέιβιντ Σόλομον και πρόσθεσε «Παρά την αυξημένη μεταβλητότητα και αβεβαιότητα, παραμένω βέβαιος για την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε δυναμικά τους πόρους μας και να επιτυγχάνουμε μακροπρόθεσμες, αυξητικές αποδόσεις για τους μετόχους».

Παρόμοια με τους ανταγωνιστές της, όπως η JPMorgan Chase και η Morgan Stanley, οι οποίες σημείωσαν απότομες μειώσεις στα έσοδα από συμβουλευτικές υπηρεσίες κατά το δεύτερο τρίμηνο, η Goldman δήλωσε ότι τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική μειώθηκαν κατά 41% στα 2,14 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από την εκτίμηση των 2,07 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν κατά 79% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα σε 1,08 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 924,4 εκατ. δολαρίων. Η μείωση προήλθε από απώλειες του μετοχικού χαρτοφυλακίου και μικρότερα κέρδη σε συμμετοχές σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, ανέφερε η τράπεζα.

«Οι μακροοικονομικές ανησυχίες και ο παρατεταμένος πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζουν να συμβάλλουν στη μεταβλητότητα των παγκόσμιων τιμών των μετοχών και στα ευρύτερα πιστωτικά spreads», σημείωσε η τράπεζα. Παρά την υπεροχή των κερδών και των εσόδων, η διοίκηση έδωσε έναν επιφυλακτικό τόνο κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, λέγοντας ότι έχει επιβραδύνει τις προσλήψεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη
Διεθνή |

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη

Δεδομένης της «πολύ υψηλής αβεβαιότητας», υποστήριξε ότι «θα πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας αρκετό χρόνο για να δούμε τι συμβαίνει», είπε το μέλος ου εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ