Συνεχίζει να βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν,  ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο ο προσωπικός γιατρός του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιθανότατα προσβλήθηκε από τη νέα εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα έχει πόνους στο σώμα και πονόλαιμο μετά το θετικό τεστ, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του γιατρού του.

Διαβάστε επίσης: Ο «Κένταυρος» προ των πυλών – Οι φόβοι για το νέο κύμα κορωνοϊού

Παραλλαγή ΒΑ.5

Η παραλλαγή γνωστή  BA.5 είναι υποπαραλλαγή του στελέχους Όμικρον που εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θεωρείται υπεύθυνη για τη συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Ο Δρ. Κέβιν Ο’ Κόνορ, ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου, έγραψε στην τελευταία του ενημέρωση ότι τα προηγούμενα συμπτώματα του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της καταρροής και του βήχα, έχουν γίνει «λιγότερο ενοχλητικά». Οι προηγούμενες ενημερώσεις του γιατρού δεν ανέφεραν τον πονόλαιμο ή τους πόνους στο σώμα.

Διαβάστε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Το πρόγραμμα του Μπάιντεν σκοντάφτει στον… Μάντσιν

Ο Μπάιντεν έχει απομονωθεί στην κατοικία του Λευκού Οίκου, ενώ αξιωματούχοι της διοίκησης τόνισαν ότι τα συμπτώματά του είναι ήπια επειδή έχει λάβει τέσσερις δόσεις εμβολίου και άρχισε να παίρνει το αντιικό φάρμακο Paxlovid αφού μολύνθηκε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα