Να ζητούν απόδειξη κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και την παραμονή του στην Ελλάδα ζητά από τους τουρίστες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω της πρωτότυπης και έξυπνης καμπάνιας «Apodixi please».

Για τρίτη χρονιά η διεθνής καμπάνια βρίσκεται στον αέρα και δίνει το «παρών» στα αεροδρόμια της χώρας με ένα διαφημιστικό το οποίο παραπέμπει στα χρώματα και στα εδέσματα της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρονικά βιβλία – myDATA: Σε 1 λεπτό η διαβίβαση των αποδείξεων ταμειακών μηχανών στην ΑΑΔΕ

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Apodixi Please. Μην πληρώσετε αν δεν πάρετε απόδειξη! Είναι ο νόμος, είναι δικαίωμά σας! Πριν πληρώσετε για ένα προϊόν ή υπηρεσία, ζητήστε ευγενικά απόδειξη λέγοντας “Apodixi Please”, που σημαίνει. “Απόδειξη παρακαλώ!”. Αν δεν σας δώσουν, δεν υποχρεούστε να πληρώσετε. Απολαύστε τη διαμονή σας».

Τα διαφημιστικά παραπέμπουν, μέσω QR Code ή link, στην ειδική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου δίνονται αναλυτικές οδηγίες. «Αυτό το μήνυμα στοχεύει να σας ενημερώσει για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οι οδηγοί ταξί και περίπτερα) υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες» λέει η ΑΑΔΕ ενώ το βίντεο του «Apodixi Please» που έχει ετοιμάσει θα προβάλλεται και από τις οθόνες των αεροπλάνων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.