Μερικά (πολύκροτα) κορωνο-πάρτι τον… έφαγαν πολιτικά και με ένα ακόμη πάρτι σχεδιάζει τον θεαματικό… αποχαιρετισμό του. Μιλάμε για τον Μπόρις Τζόνσον που μαζί με τη νέα σύζυγο του, Κάρι, οργανώνουν απόψε την πολυσυζητημένη δεξίωση για τον εορτασμό του γάμου τους, για την οποία λέγεται κιόλας από τις… κακές γλώσσες ότι ήταν η αιτία που καθυστέρησε την παραίτηση του και από την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Εξάλλου, το περίφημο πάρτι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στο Chequers του Buckinghamshire, με τον σχεδιασμό από την νέα Πρώτη Κυρία να έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες προκειμένου όλα να είναι τέλεια! Άλλωστε, ήδη έπρεπε να περιμένει πάνω από ένα χρόνο από το γάμο τους, τον Μάιο του 2021, για να οργανώσει την δεξίωση που επιθυμούσε, δίχως κανένα περιοριστικό μέτρο. Ωστόσο, η επίθεση που δέχτηκε ο Τζόνσον, από όλο το πολιτικό σκηνικό και τα media, για την χρήση του Chequers, ενώ θα έπρεπε κανονικά ήδη να έχει εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο, υποχρέωσε το ζευγάρι να αλλάξει με… βαριά καρδιά τα σχέδια του.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Η διαδοχή του Μπόρις και το «φάντασμα» της Θάτσερ

Αλλαγή σχεδίων 

Ο βρετανικός Τύπος εξηγεί με καυστικό τρόπο πως η 34χρονη νέα κυρία Τζόνσον αναγκάστηκε να ξανασχεδιάσει όλη την δεξίωση σχεδόν από το μηδέν και μάλιστα κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου προκειμένου, αυτή τη φορά, να μην υπάρχουν νέα δημοσιεύματα και σχόλια που θα μπορούσαν να της χαλάσουν τα σχέδια. Έτσι, ουδείς γνωρίζει λεπτομέρειες για την εκδήλωση, τον αριθμό και την ταυτότητα των καλεσμένων, με εξαίρεση την τοποθεσία της. Αν και το τελευταίο ήταν αρκετό για να προκαλέσει νέα επικριτικά σχόλια.

Το ζεύγος Τζόνσον αντικατέστησε το Chequers με μια εξίσου επιβλητική επιλογή: το Daylesford House στο Gloucestershir, μια εντυπωσιακή όσο και ιστορική έπαυλη του 18ου αιώνα. Όμως, το στοιχείο που ενόχλησε έχει να κάνει με την ταυτότητα του ιδιοκτήτη της, ο οποίος μάλιστα θα φιλοξενήσει το λαμπερό event του… καλού του φίλου Μπόρις, δωρεάν.

Πληρώνει κορυφαίος χρηματοδότης των Τόρις 

Πρόκειται για τον Άντονι Μπάμφορντ, πρόεδρο και ιδιοκτήτη τoυ πολυεθνικού κολοσσού της JCB, μιας εταιρείας που έχει συμφέροντα στις κατασκευές και τον κατασκευαστικό εξοπλισμό, την γεωργία και τα τρόφιμα, την διαχείριση απορριμμάτων κλπ, που τυγχάνει βέβαια να αποτελεί έναν από τους κυριότερους, αν όχι τον κυριότερο, χρηματοδότη των Τόρις.

Ο λόρδος Μπάμφροντ στήριξε το συντηρητικό κόμμα με 4 εκατ. στερλίνες κατά την τελευταία προεκλογική εκστρατεία και πλήρωσε από την τσέπη του και την τελευταία ανακαίνιση της Ντάουνινγκ Στριτ. Υπολογίζεται πως συνολικά έχει δώσει στο κόμμα πάνω από 10 εκατ. στερλίνες από το 2001. Αντιστοίχως στήριξε και τον ίδιο τον Τζόνσον στην ανοδική του πορεία προς την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία, τα προηγούμενα χρόνια. Οπότε τον βοήθησε και τώρα που χρειαζόταν στέγη για το πάρτι του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον βρετανικό Τύπο, ο Βρετανός μεγιστάνας θα αναλάβει και μεγάλο μέρος του λογαριασμού της δεξίωσης. Πόσα χρήματα θα είναι αυτά, στοιχεία δεν υπάρχουν. Από το πρωθυπουργικό γραφείο η μόνη δήλωση που έγινε για το θέμα της γαμήλιας δεξίωσης είναι πως δεν θα κοστίσει στους φορολογούμενους ούτε λίρα και πως πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση, που δεν αφορά το κοινό.

Βέβαια κατά πόσο είναι πράγματι ιδιωτική υπόθεση, είναι μεγάλη συζήτηση. Αλλά το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον ουσιαστικά είναι ήδη εκτός πολιτικής σκηνής, παραμένοντας τυπικά για λίγες ακόμη εβδομάδες στη θέση του, βοηθά να μην ξεσπάσει μεγαλύτερος θόρυβος. Αν δεν είχε παραιτηθεί είναι βέβαιο πως το θέμα θα προκαλούσε τεράστιο πολιτικό θέμα και θα έφτανε πιθανότατα και στη Βουλή.

Πάντως, οι παπαράτσι έχουν ήδη αναπτυχθεί σε καίριες θέσεις γύρω από την έπαυλη προκειμένου να αποθανατίσουν τους καλεσμένους, δίδοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε πρόσωπα από την πολιτική και επιχειρηματική σκηνή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα