Μία τυχαία πτήση από drone στάθηκε η αιτία να αποκαλυφθεί η μαγευτική γαλαζοπράσινη παραλία, που ελάχιστοι γνωρίζουν κοντά στην Κοιλάδα Αργολίδας. Το μαγευτικό τοπίο ονομάστηκε το «φιόρδ του ερημίτη» καθώς στα πλάνα φαίνονται σημάδια κατοίκησης από κάποιον ερημίτη (;), και συγκεκριμένα ένα κίτρινο κανό και μια μικρή πρόχειρη κατασκευή από ξύλα. Αυτές είναι βέβαια υποθέσεις καθώς κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν δεν επισκεφθεί το μέρος.

Η ομορφιά του τοπίου είναι απαράμιλλη. Ένα μικρό φαράγγι καταλήγει σε μια παραλία που είναι στενή και βαθιά σαν φιόρδ και τα νερά της έχουν καταπληκτικό χρώμα. Έτσι αποτελεί ένα προστατευμένο καταφύγιο από τους ανέμους.

Υπάρχουν υποψίες πως η πρόσβαση από τη στεριά είναι αρκετά δύσκολη, ωστόσο ενδέχεται να υπάρχει κάποιο μονοπάτι που να οδηγεί τον επίδοξο επισκέπτη στην μαγική παραλία με τα πόδια.

Τι είναι τα φιόρδ

Τα φιόρδ είναι μακρόστενοι θαλάσσιοι όρμοι με απότομες πλάγιες ακτές, που μοιάζουν με πλημμυρισμένα φαράγγια ποταμών και δημιουργήθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια κατά το λιώσιμο των πάγων, μετά την τελευταία εποχή των παγετώνων, όταν το νερό της θάλασσας πλημμύρισε τις κοιλάδες που είχαν δημιουργήσει οι παγετώνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός