Στην ελληνική ναυτιλία και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων, αναφέρεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ), τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αποτέλεσαν ανά τους αιώνες καθοριστικούς παράγοντες για την ανάπτυξη και την ευημερία του ελληνικού λαού, αλλά και για αυτή καθαυτή την ύπαρξη της χώρας μας ως ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ΝΕΕ παρότι ο ελληνικών συμφερόντων στόλος αποτελεί το σημαντικότερο ευρωπαϊκό στόλο σε όρους χωρητικότητας, η ελληνική ναυτιλία δεν κατέχει την ευρωπαϊκή πρωτιά και στον αριθμό των Ελλήνων αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού με δίπλωμα σε ισχύ, σύμφωνα με την STCW. «Σύμφωνα με report του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) το οποίο αναφέρεται στο 2019, η Ελλάδα διαθέτει συνολικά 18.935 αναγνωρισμένα, ενεργά διπλώματα Ελλήνων αξιωματικών Ε.Ν. ακολουθώντας το Ηνωμένο Βασίλειο (30.833) και την Πολωνία (20.138) (EMSA, 2019).

Διαβάστε επίσης: Μεγαλύτερη πρόκληση, ο γερασμένος στόλος

Οι επιδιώξεις του ΝΕΕ

Στο πλαίσιο αυτό, σταθερές επιδιώξεις του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος αποτελούν:

  • «Η ενίσχυση της ναυτικής συνείδησης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία
  • Η προώθηση της ναυτικής παράδοσης και των ναυταθλητικών δραστηριοτήτων.
  • Η προβολή της διαχρονικής οικονομικής συμβολής της ναυτιλίας στη χώρα.
  • Η προσέλκυση νέων στα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα όλων των βαθμίδων.
  • Η εξέλιξη της πρακτικής και θεωρητικής εκπαίδευσης των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, το κόστος λειτουργίας των οποίων καλύπτεται ως επί το πλείστον από εισφορές των πλοίων».
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία