Έτοιμη να προσφέρει σύγχρονα όπλα στους συμμάχους της δηλώνει η Ρωσία. Σύμφωνα δε με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν η Μόσχα εκτιμά τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, αλλά και της Ασίας και της Αφρικής και είναι «έτοιμη» να δώσει σύγχρονα όπλα στους συμμάχους της.

Ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το Reuters χρησιμοποίησε το βήμα του φόρουμ «Army 2022» για να εξάρει τις ιδιότητες των προηγμένων όπλων της Μόσχας δηλώνοντας ότι έχει τη βούληση να μοιραστεί την τεχνολογία με χώρες που έχουν την ίδια ιδεολογία.

Διαβάστε επίσης: Tι θα μπορούσε να οδηγήσει τη Δύση και τη Ρωσία σε πυρηνικό πόλεμο;

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους συμμάχους μας τα πιο σύγχρονα είδη όπλων, από μικρά όπλα μέχρι τεθωρακισμένα και πυροβολικό που αντιμάχεται την αεροπορία και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη του φόρουμ «Army-2022″ που διεξάγεται κοντά στη Μόσχα.

«Σχεδόν όλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από μία φορές σε επιχειρήσεις πραγματικής μάχης», συμπλήρωσε.

Τα σύγχρονα όπλα δουλεύουν για τη «νίκη»

Ευχαρίστησε επίσης – σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού – τους Ρώσους κατασκευαστές όπλων, λέγοντας ότι τα σύγχρονα όπλα δουλεύουν «για τη νίκη και την τεχνολογική και τη βιομηχανική ανάπτυξη» της Ρωσίας και αξιολογούνται για την «αξιοπιστία, την ποιότητα και την υψηλή τους απόδοση» και πρόσθεσε ότι το στρατιωτικό φόρουμ δίνει καλή ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό μερικά από τα τελευταίας τεχνολογίας μοντέλα.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, φέτος, πάνω από 1.500 Ρώσοι παραγωγοί όπλων παρουσίασαν πάνω από 28.000 κομμάτια από τα τελευταία στρατιωτικά και διπλής χρήσης προϊόντα τους.

«Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν πολλά υποσχόμενα μοντέλα και συστήματα που είναι προσανατολισμένα στο μέλλον και θα καθορίσουν το «αύριο» των ενόπλων δυνάμεων.

Όπλα ακριβείας

«Μιλάμε για όπλα υψηλής ακριβείας και ρομποτική, για οπλικά συστήματα που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές. Πολλά από αυτά είναι χρόνια, και ίσως δεκαετίες μπροστά από τα ξένα ανάλογα και τα ξεπερνούν σημαντικά όσον αφορά τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Πούτιν γίνονται σχεδόν έξι μήνες από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπου η Μόσχα έχει υποστεί κατ΄ επανάληψη ανατροπές σχεδίων και βαριές απώλειες.

Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε πως η κακή απόδοση των ρωσικών στρατευμάτων και του ρωσικού οπλισμού μπορεί να καταστήσει τις εξαγωγές όπλων της λιγότερο ελκυστικές σε ενδεχόμενους αγοραστές, όπως η Ινδία, που εξαρτώνταν πολύ από τη ρωσική τεχνολογία στο παρελθόν, σημειώνει το Al Arabiya.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα