«Χάρη στις θυσίες και την αντοχή του λαού της και την αποφασιστικότητα των αρχών, η Ελλάδα κλείνει σήμερα ένα δύσκολο κεφάλαιο στη μακρόχρονη και περήφανη ιστορία της», σχολιάζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, αναφερόμενος στη έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας.

Ο κ. Τζεντιλόνι πρόσθεσε ότι η «χώρα βγαίνει από τέσσερα χρόνια ενισχυμένης επιτήρησης έχοντας εκπληρώσει με επιτυχία το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών της δεσμεύσεων που ανέλαβε στο Eurogroup».

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης για έξοδο από Ενισχυμένη Εποπτεία: Ιστορική μέρα για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ουσιαστικά βασικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών της. Τα επιτεύγματά της είναι ακόμη πιο αξιέπαινα, δεδομένου ότι αυτή η περίοδος σημαδεύτηκε από δύο σοβαρά εξωτερικά σοκ: την πανδημία COVID-19 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Διαβάστε επίσης – Ενισχυμένη Εποπτεία: Τι σημαίνει η έξοδος για την Ελλάδα

Η Κομισιόν στο πλευρό της Ελλάδας

Τόνισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας στην επόμενη φάση της οικονομικής της ανάπτυξης, συνεργαζόμενη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων που ορίζονται στο φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.

«Το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα σηματοδοτεί επίσης τη συμβολική κατάληξη της πιο δύσκολης περιόδου που έχει βιώσει η ζώνη του ευρώ» υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας: «Η κρίση δημόσιου χρέους που καθόρισε τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας ήταν μια απότομη καμπύλη μάθησης για την Ένωσή μας. Η ισχυρή συλλογική μας απάντηση στην πανδημία έδειξε ότι η Ευρώπη έχει πάρει τα μαθήματα αυτής της κρίσης. Πρέπει να δείξουμε την ίδια αλληλεγγύη και ενότητα καθώς πλέουμε στα ταραγμένα νερά στα οποία εισέρχονται τώρα οι οικονομίες μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία