Τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος «Prometheas», στο οποίο συμμετέχει και η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση της Λέσχης στη Χίο.

Το έργο PROmoting MEnTal HEAlth at Sea, όπως είναι το πλήρες όνομα του έργου Prometheas, έχει στόχο την υποστήριξη της εμπορικής ναυτιλίας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ενός προγράμματος κατάρτισης και μαθησιακών πόρων για να χρησιμοποιηθούν από τις ναυτιλιακές εταιρίες, για τους ναυτικούς τους, σχετικά με τη διατήρηση και τη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας.

Το πρόγραμμα βρίσκεται στα τελευταία του βήματα, αφού ολοκληρώνεται με την πιλοτική του εφαρμογή στα μέσα Σεπτεμβρίου 2022 με συμμετοχή 150 Ελλήνων ναυτικών.

Κύρια ομάδα-στόχος του έργου Prometheas είναι οι καπετάνιοι και μηχανικοί του εμπορικού ναυτικού, οι δόκιμοι και ναυτικοί.

Επιπλέον ωφελούμενοι θα είναι εκπαιδευτές/τριες σε θέματα ψυχικής υγείας και εκφοβισμού, κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και σύμβουλοι του τομέα, καθώς και ναυτικές ακαδημίες και ναυτιλιακές εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία