Την αναστολή επιβολής του ΦΠΑ 24% στα ακίνητα για δύο χρόνια ακόμη αποφάσισε η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος πριν λίγο στην ενημέρωση για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, η επιβολή ΦΠΑ 24% στην οικοδομή αναστέλλεται μέχρι το τέλος του 2024.

Διαβάστε επίσης: Ο θεσμικός Κυριάκος, η ρήξη με Ανδρουλάκη, το κλάμα στο αέριο και τα πανηγύρια στην οικοδομή

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο ΦΠΑ στα ακίνητα έχει «παγώσει» μέχρι τα τέλη του 2022.

Η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή, απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση το 2019, ώθησε τις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και την κατασκευή καινούργιων.

Διαβάστε επίσης: Πολυτελή ακίνητα: Χρονιά ρεκόρ για τις πωλήσεις στην ελληνική αγορά  

Σημειώνεται ότι ο ΦΠΑ 24% επιβλήθηκε στις αγοραπωλησίες ακινήτων το 2006 και αφορούσε ακίνητα με άδεια οικοδομής από την 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά, με εξαίρεση την αγορά πρώτης κατοικίας.

Η κυβέρνηση το 2019 αποφάσισε την αναστολή του ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022 η οποία περιλαμβάνει τόσο περιπτώσεις νέων αδειών όσο και παλιές άδειες που εκδόθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2006.

Από τον Ιανουάριο του 2025 ο ΦΠΑ στα νεόδμητα μπορεί να περιορισθεί είτε στο 13% είτε η χώρα να ζητήσει να ενταχθεί στις παρεκκλίσεις για τα ακίνητα ακολουθώντας το παράδειγμα του Λουξεμβούργου που έχει μηδενικό συντελεστή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα