Η Τσέλσι προχώρησε στην απόλυση του εμπορικού διευθυντή του συλλόγου, Ντάμιαν Γουίλαμπι, λιγότερο από ένα μήνα αφότου διορίστηκε. Ο βρετανικός σύλλογος αποκάλυψε ότι ο Γουίλαμπι πριν ενταχθεί στον σύλλογο είχε στείλει μία σειρά από «ακατάλληλα μηνύματα» στην μάνατζερ Καταλίνα Κιμ.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι «μπλε» επιβεβαίωσαν ότι τερμάτισαν άμεσα το συμβόλαιο του ανώτατου στελέχους, αφού ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι

Η ανακοίνωση της ομάδας του δυτικού Λονδίνου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Τσέλσι επιβεβαιώνει ότι έχει τερματίσει το συμβόλαιο του εμπορικού διευθυντή Ντάμιαν Γουίλαμπι με άμεση ισχύ. Αποδεικτικά στοιχεία ακατάλληλων μηνυμάτων που έστειλε ο κ. Ντάμιαν Γουίλαμπι, πριν από την πρόσληψή του στην Τσέλσι νωρίτερα αυτό το μήνα, παρασχέθηκαν πρόσφατα και διερευνήθηκαν από τον σύλλογο. Ενώ στάλθηκαν πριν από την απασχόλησή του στον σύλλογο, μια τέτοια συμπεριφορά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το περιβάλλον εργασίας και την εταιρική κουλτούρα που έχει εδραιωθεί από τη νέα ιδιοκτησία του συλλόγου. Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου εργάζονται διαρκώς για να θέσουν και να επιτύχουν τα υψηλότερα πρότυπα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, και είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν και να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα διαφάνειας, λογοδοσίας, συμμετοχής, διαφορετικότητας και ευκαιριών. Ο σύλλογος έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που ενσωματώνει αυτές τις αξίες».

Η καταγγελία

Ο Γουίλαμπι βρισκόταν στο δεύτερο πέρασμά του στο Στάμφορντ Μπριτζ, έχοντας επίσης εργαστεί για τη Μάντσεστερ Σίτι και την EA Sports. Ο ίδιος είχε λάβει «κομβικό» ρόλο από τους νέους ιδιοκτήτες της Τσέλσι, σε μία προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα εκτός γηπέδου.

Σύμφωνα με την Telegraph, η ατζέντης από την Νότια Κορέα φέρεται να είχε κάνει καταγγελία στον εκτελεστικό πρόεδρο της ομάδας Τομ Γκλικ, ο οποίος προσέλαβε τον Γουίλαμπι, ισχυριζόμενη ότι είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση πριν από την πρόσληψή του. Κατά το ίδιο δημοσίευμα τα «ακατάλληλα μηνύματα» εστάλησαν όταν η Καταλίνα Κιμ απέρριψε μια πρόταση από τον Γουίλαμπι να βοηθήσει στη χρηματοδότηση προσφοράς για την αγορά της Τσέλσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι