Δύο εξειδικευμένα πλοία για την προστασία υποθαλάσσιων υποδομών, όπως καλώδια και αγωγοί, θα αποκτήσει η Βρετανία, μετά τις εκρήξεις λόγω δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.

Μιλώντας στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας χαρακτήρισε «μυστηριώδη» τη ζημιά που προκλήθηκε στους αγωγούς, αλλά ξεκαθάρισε ότι θεωρεί ότι η απειλή για τις υποδομές της Βρετανίας προέρχεται από τη Ρωσία.

«Θα πρέπει να θυμίζει σε όλους μας πόσο εύθραυστη είναι η οικονομία και η υποδομή μας σε τέτοιες υβριδικές επιθέσεις. Το διαδίκτυο και η ενέργειά μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αγωγούς και καλώδια. Η Ρωσία δεν κρύβει την ικανότητά της να στοχεύει τέτοιες υποδομές», δήλωσε ο Γουάλας.

«Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, μπορώ να ανακοινώσω ότι πρόσφατα δεσμευτήκαμε για δύο εξειδικευμένα πλοία με τη δυνατότητα να διατηρούν τα καλώδια και τους αγωγούς μας ασφαλή».

Ο Γουάλας δήλωσε ότι το πρώτο «πλοίο έρευνας πολλαπλών ρόλων για τον πόλεμο στο βυθό» θα αγοραστεί φέτος και θα είναι επιχειρησιακό μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ενώ το δεύτερο πλοίο θα ναυπηγηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων