
Την τεράστια συμβολή της ναυτιλίας στην ενεργειακή ασφάλεια και στη λειτουργία της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας κρίσιμων αγαθών, τόσο κατά την περίοδο της πανδημίας όσο και κατά την τρέχουσα συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία, τόνισε στο πλαίσιο της ομιλίας του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπου μεταξύ άλλων, κατατάσσονται πρωτοβουλίες όπως η απανθρακοποίηση, η καταπολέμηση της φτώχειας και η ποιότητα στην εργασία.
Ο κ. Πλακιωτάκης ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Μάλτας (Malta Maritime Summit), όπου συμμετείχαν ο ενικός γραμματέας του ΙΜΟ, οι αρμόδιοι για τη ναυτιλία υπουργοί της Μάλτας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας, η εκτελεστική διευθύντρια του EMSA, καθώς και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι διεθνών ναυτιλιακών φορέων και της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Διαβάστε επίσης: Πλακιωτάκης: Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας στη συνάντηση του με τον αρμόδιο υπουργό της Μάλτας
Ο ρόλος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού
Ο Έλληνας υπουργός εξήρε τον ρόλο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) ως μοναδικού ρυθμιστικού οργάνου της διεθνούς ναυτιλίας, καθώς και τη σημασία της Διεθνούς Σύμβασης των Ηνωμένων Εθών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) στη διαμόρφωση ενός πλαισίου, υπό τον ΙΜΟ, που θα διασφαλίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας.
Επίσης, έδωσε έμφαση στην ικανότητα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για προσαρμογή και γρήγορη ανάληψη δράσης στις συνεχείς και απαιτητικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ναυτιλίας, αναφερόμενος στην πανδημία Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου αναλήφθηκαν οι αναγκαίες ενέργειες (σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο) προκειμένου διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ναυτιλιακού κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ναυτιλιακής κοινότητας και την προστασία των εργαζομένων στη ναυτιλία.
Η απανθρακοποίηση
Ειδικά ως προς την απανθρακοποίηση, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε την αναγκαιότητα διασφάλισης, περαιτέρω ανάπτυξης της έρευνας και διαθεσιμότητας εναλλακτικών καυσίμων, μέσα από μια λογική παγκόσμιων ενεργειακών κόμβων (energy hubs) για την υποστήριξη της ενεργειακής μετάβασης, διατηρώντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία των ναυτιλιακών μεταφορών.
Η ναυτιλία τόνισε «στηρίζει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, μεταφέροντας κρίσιμα αγαθά σε κάθε γωνιά του ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου. Για το λόγο αυτό, πρέπει η δημόσια εικόνα της να ανταποκρίνεται στο ρόλο και τη σημασία της. Με τον τρόπο αυτό και το ναυτικό επάγγελμα θα γίνει πιο ελκυστικό για τους νέους που αναζητούν επαγγελματικές προοπτικές με υψηλές απολαβές και κοινωνική αναγνώριση».


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Η μεγάλη ανατροπή στην κορυφή των λιμανιών της Ευρώπης -Η θέση του Πειραιά
Ο Πειραιάς ανακάμπτει από την αναστάτωση που έφεραν τα γεγονότα στην Ερυθρά Θάλασσα

Με έξι κρουαζιερόπλοια η MSC Cruises στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας στις δραστηριότητες της MSC Cruises στην Ανατολική Μεσόγειο

Κικίλιας: Μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από την 1η Μαΐου
Η αγορά είναι ελεύθερη, υπάρχει ανταγωνισμός και αναλόγως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τη ρυθμίζουν, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Τι αποφάσισε η ΠΝΟ
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Την κινεζική ναυτιλιακή κυριαρχία «σημαδεύουν» τα τέλη Τραμπ
Τα τέλη Τραμπ μπορει να οδηγήσουν σε αλλαγές ή σε νέες μορφές ιδιοκτησίας τις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να προσαρμοστούν

Ποιοι θα πληγούν περισσότερο από τους δασμούς - Οι χρεώσεις στη ναυτιλία
Χαμένες οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων

Αναπτυξιακό σχέδιο για το λιμάνι του Βόλου - Τι μελετά η κυβέρνηση
Εκσυγχρονισμός με «μοντέλο Αλεξανδρούπολης» μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών

«Ολική επαναφορά» για τον ΣΕΠ - Αύξηση στη διακίνηση containers μετά από 4 αρνητικά τρίμηνα
Το πρώτο θετικό τρίμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΣΕΠ μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα