Μολονότι, κατά γενική ομολογία, η Realty αποτελεί σοβαρή επενδυτική πρόταση στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας, μολαταύτα η μετοχή της (NYSE:O) έχει δείξει σημάδια κόπωσης το τελευταίο διάστημα, απόρροια προφανώς της γενικότερης απαισιοδοξίας στο ταμπλό της Νέας Υόρκης.

Έτσι, η πρόσφατη απώλεια των 63 δολαρίων έβαλε τη μετοχή σε αρνητική περιοχή, ενώ παράλληλα και μετά από 7 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, η μετοχή είναι υπερπουλημένη καθώς διέφυγε και από την πτωτική της βραχυπρόθεσμη τάση.

Η χθεσινή αποτυχημένη υπερπροσπάθεια να υπερκεραστούν τα 61 εν είδει επιβεβαίωσης στο overshooting μεταφράζεται προσώρας αρνητικά, με προεκτάσεις σε περαιτέρω πτώση προς τα 55 και έξοδο από το δοθέν σήμα short πάνω από 62,20 σε κλείσιμο συνεδρίασης.

Η αρνητική συμπεριφορά της αμυντικής μετοχής δεν συνάδει με τις εξαιρετικές της χρηματοοικονομικές καταστάσεις, που καθιστούν την εταιρεία σοβαρό επενδυτικό προορισμό, ειδικά για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις, καθώς τόσο η καλή μερισματική πολιτική (περ. 5% ετήσια), όσο και η συνεχιζόμενη επί πολλά συναπτά τρίμηνα μεγέθυνση του κύκλου εργασιών και αντίστοιχα της κερδοφορίας δεν αφήνει περιθώρια προβληματισμού.

Ενδεικτικά, το β’ τρίμηνο του 2022 ανακοινώθηκε 72% αύξηση τζίρου στα 808 εκατομμύρια και αύξηση 79% καθαρής κερδοφορίας, με τις λειτουργικές χρηματοροές να αγγίζουν το 91% των κερδών. Το περιθώριo λειτουργικής κερδοφορίας αγγίζει το 78% με απόδοση ιδίων κεφαλαίων 2,94 και αξία προς EBITDA 22,99.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News