Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσια την ομιλία του Ρώσου προέδρου την 30η Σεπτεμβρίου, στην τελετή προσάρτησης τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία.

Επειδή εσχάτως πολλά λέγονται και γράφονται για το θέμα αυτό και τη γενικότερη ουκρανική κρίση, η ομιλία που ακολουθεί, από πολλές πλευρές παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Η δε λογική της, κατά τον υπογράφοντα τούτο το μικρό σχόλιο, δεν απέχει πολύ από τα γραπτά του συγγραφέα του MEIN KAMPF, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1925.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αυτού, στο οποίο ο Αδόλφος Χίτλερ παρουσίαζε την ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας, αρκετές αναφορές του ελάχιστα απέχουν από αντίστοιχες του σημερινού Ρώσου προέδρου. Με μόνη μεγάλη διαφορά τη θετική αναφορά του τελευταίου στον ιουδαϊσμό και στο ισλάμ.

Τέλος η θετική παραπομπή του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ρώσο εθνικιστή και φιλομοναρχικό, θρησκευτικό φιλόσοφο Ιβάν Ίλιν, γνωστό για το εγκώμιο του στον Χίτλερ το 1934, από μόνη της λέει πολλά.

Προεδρική ομιλία με την ευκαιρία της υπογραφής των συνθηκών προσχώρησης των περιφερειών DPR, LPR, Zaporozhye και Kherson στη Ρωσία

Βλαντιμίρ Πούτιν: Πολίτες της Ρωσίας, πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, κάτοικοι των περιοχών Ζαπορίζιε και Χερσώνας, βουλευτές της Κρατικής Δούμας, γερουσιαστές της Ρωσικής Ομοσπονδίας,

Όπως γνωρίζετε, έχουν διεξαχθεί δημοψηφίσματα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και στις περιφέρειες της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας.

Τα Ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Ο λαός έχει κάνει την επιλογή του χωρίς περιστροφές.

Σήμερα θα υπογράψουμε τις συνθήκες προσχώρησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Δουχάνσκ, της περιοχής της Ζαπορίζια και της περιοχής της Χερσώνας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ομοσπονδιακή Συνέλευση θα υποστηρίξει τους συνταγματικούς νόμους για την προσχώρηση στη Ρωσία και τη δημιουργία τεσσάρων νέων περιφερειών, των νέων συστατικών μας οντοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διότι αυτή είναι η βούληση εκατομμυρίων ανθρώπων. (Χειροκροτήματα.)

Είναι αναμφίβολα δικαίωμά τους, ένα εγγενές δικαίωμα που κατοχυρώνεται στο άρθρο 1 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θέτει άμεσα την αρχή των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών.

Και πάλι, είναι ένα εγγενές δικαίωμα των λαών. Βασίζεται στην ιστορική μας συγγένεια και αυτό το δικαίωμα οδήγησε στη νίκη των γενεών των προκατόχων μας, εκείνων που έχτισαν και υπερασπίστηκαν τη Ρωσία για αιώνες από την περίοδο της Αρχαίας Ρωσίας.

Ήταν εδώ, στη Νοβοροσσίγια, που ο [Πιότρ] Ρουμιάντσεφ, ο [Αλέξανδρος] Σουβόροφ και ο [Φιοντόρ] Ουσακόφ έδωσαν τις μάχες τους, η Μεγάλη Αικατερίνη και ο [Γκριγκόρι] Ποτυόμκιν ίδρυσαν νέες πόλεις. οι παππούδες και οι προπαππούδες μας πολέμησαν εδώ μέχρι το τέλος κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Θα θυμόμαστε πάντα τους ήρωες της Ρωσικής Άνοιξης, εκείνους που αρνήθηκαν να δεχτούν το νεοναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, όλους εκείνους που πέθαναν για το δικαίωμα να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα, να διατηρήσουν τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τη θρησκεία τους και για το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή. Θυμόμαστε τους στρατιώτες του Ντονμπάς, τους μάρτυρες του Κατίν της Οδησσού, τα θύματα των απάνθρωπων τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιέβου.

Τιμούμε τη μνήμη των εθελοντών και των πολιτοφυλάκων, των αμάχων, των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των Ρώσων, των Ουκρανών, των ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων• Ο δημοφιλής ηγέτης του Ντονέτσκ Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο στρατιωτικοί διοικητές Αρσέν Παβλόφ και Βλαντιμίρ Ζόγκα, Όλγα Κοτσούρα και Αλεξέι Μοζγκοβόι. Ο εισαγγελέας του Λουχάνσκ Σεργκέι Γκορένκο. αλεξιπτωτιστής Nurmagomed Gadzhimagomedov και όλοι οι στρατιώτες και αξιωματικοί μας που πέθαναν ως ήρωες κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Είναι ήρωες. (Χειροκροτήματα.) Ήρωες της μεγάλης Ρωσίας. Ελάτε μαζί μου για ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουμε τη μνήμη τους.

(Ενός λεπτού σιγή.)

Ευχαριστώ.

Πίσω από την επιλογή εκατομμυρίων κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, των περιοχών της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας κρύβεται το κοινό μας πεπρωμένο και η χιλιόχρονη ιστορία μας. οι άνθρωποι έχουν μεταδώσει αυτή την πνευματική σύνδεση στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Παρά τις κακουχίες που έχουν υποστεί, έχουν μεταφέρει την αγάπη της Ρωσίας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει. ΓΙΤ αυτό οι παλαιότερες γενιές και οι νέοι —αυτοί που γεννήθηκαν μετά την τραγική κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης— Ψήφισαν την ενότητά μας, το κοινό μας μέλλον.

Το 1991, στο Belovezhskaya Pushcha, εκπρόσωποι της κομματικής ελίτ της εποχής αποφάσισαν να τερματίσουν τη Σοβιετική Ένωση, χωρίς να ρωτήσουν τους απλούς πολίτες τι ήθελαν και οι άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά αποκομμένοι από την πατρίδα τους. Αυτό διέλυσε και διαμέλισε την εθνική μας κοινότητα και πυροδότησε μια εθνική καταστροφή. Ακριβώς όπως η κυβέρνηση οριοθέτησε αθόρυβα τα σύνορα των σοβιετικών δημοκρατιών, ενεργώντας παρασκηνιακά μετά την επανάσταση του 1917, οι τελευταίοι ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης, σε αντίθεση με την άμεση έκφραση της βούλησης της πλειοψηφίας του λαού στο δημοψήφισμα του 1991, κατέστρεψαν τη μεγάλη μας χώρα και απλώς έκαναν τους κατοίκους των πρώην δημοκρατιών να το θεωρήσουν τετελεσμένο γεγονός.

Μπορώ να παραδεχτώ ότι δεν ήξεραν καν τι έκαναν και ποιες συνέπειες θα είχαν τελικά οι πράξεις τους. Αλλά δεν έχει σημασία πια. Δεν υπάρχει πλέον Σοβιετική Ένωση• δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία δεν το χρειάζεται πλέον σήμερα• δεν είναι αυτή η φιλοδοξία μας. Αλλά τίποτα δεν είναι ισχυρότερο από την αποφασιστικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που, με τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τις παραδόσεις και τη γλώσσα τους, θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της Ρωσίας και των οποίων οι πρόγονοι έζησαν σε μια ενιαία χώρα για αιώνες. Δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από την αποφασιστικότητά τους να επιστρέψουν στην πραγματική ιστορική τους πατρίδα.

Για οκτώ ολόκληρα χρόνια, οι κάτοικοι του Ντονμπάς υπέστησαν γενοκτονία, βομβαρδισμούς και αποκλεισμούς. στη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια, εφαρμόστηκε μια εγκληματική πολιτική για την καλλιέργεια του μίσους για τη Ρωσία, για όλα τα ρωσικά πράγματα. Τώρα, επίσης, κατά τη διάρκεια των δημοψηφισμάτων, το καθεστώς του Κιέβου απείλησε με αντίποινα και θάνατο των δασκάλων, των γυναικών που εργάζονταν στις εκλογικές επιτροπές. Το Κίεβο έχει απειλήσει να καταστείλει εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν έρθει νια να εκφράσουν τη βούλησή τους. Αλλά οι άνθρωποι του Ντονμπάς, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας δεν ήταν σπασμένοι και είχαν τη γνώμη τους.

Θέλω οι αρχές του Κιέβου και οι πραγματικοί εργολάβοι τους στη Δύση να με ακούσουν τώρα, και θέλω όλοι να το θυμούνται αυτό: οι άνθρωποι (που ζουν στο Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια έχουν γίνει πολίτες μας, για πάντα. (Χειροκροτήματα.)

Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τα πυρά και όλες τις εχθροπραξίες• για να τερματίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε το 2014 και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, όπως έχουμε πει πολλές φορές. Αλλά η επιλογή των κατοίκων του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας δεν θα συζητηθεί. Η απόφαση έχει ληφθεί και η Ρωσία δεν θα την προδώσει. (Χειροκροτήματα.) οι σημερινές αρχές στο Κίεβο πρέπει να σεβαστούν αυτήν την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού• δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την ειρήνη.

Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλες τις δυνάμεις και τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας. Αυτή είναι η μεγάλη απελευθερωτική αποστολή του έθνους μας.

Θα ανοικοδομήσουμε μόνιμα κατεστραμμένες πόλεις και χωριά, κτίρια κατοικιών, σχολεία, νοσοκομεία, θέατρα και μουσεία. Θα αποκαταστήσουμε και θα αναπτύξουμε βιομηχανικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, υποδομές, καθώς και συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, συνταξιοδότησης, υγείας και εκπαίδευσης.

Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ασφάλειας. Μαζί, θα διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες των νέων περιοχών μπορούν να αισθανθούν την υποστήριξη όλου του λαού της Ρωσίας, ολόκληρου του έθνους, όλων των δημοκρατιών, των εδαφών και των περιοχών της τεράστιας πατρίδας μας. (Χειροκροτήματα.)

Φίλοι, συνάδελφοι,

Σήμερα, θα ήθελα να απευθυνθώ στους στρατιώτες και τους αξιωματικούς μας που συμμετείχαν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, στους μαχητές από το Donbass και τη Novorossiya, σε εκείνους που πήγαν στα στρατιωτικά γραφεία στρατολόγησης αφού έλαβαν ένα έγγραφο προσφυγής σύμφωνα με το διάταγμα για τη μερική κινητοποίηση και σε εκείνους που το έκαναν εθελοντικά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της καρδιάς τους. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους γονείς, τις συζύγους και τα παιδιά τους, να τους πω για ποιο λόγο αγωνίζεται ο λαός μας, τι είδους εχθρός πολεμάμε και ποιος ωθεί τον κόσμο προς νέους πολέμους και κρίσεις και αποκομίζει αιματοβαμμένα οφέλη από αυτήν την τραγωδία.

οι συμπατριώτες μας, οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Ουκρανία που αποτελούν μέρος του ενωμένου λαού μας είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τι έχει προετοιμάσει η άρχουσα τάξη της λεγόμενης Δύσης για την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Έριξαν τις μάσκες τους και έδειξαν από τι είναι φτιαγμένοι.

Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, η Δύση αποφάσισε ότι ο κόσμος και ο καθένας από εμάς σίγουρα θα υποκύψει στις προσταγές της. Το 1991, η Δύση πίστευε ότι η Ρωσία δεν θα ανακάμψει ποτέ από τέτοιους κλυδωνισμούς και θα καταρρεύσει μόνη της. Παραλίγο να συμβεί. Θυμόμαστε τη φρικτή δεκαετία του 1990, την πείνα, το κρύο και την απελπισία. Αλλά η Ρωσία στάθηκε, επανήλθε στη ζωή, ενισχύθηκε και κατέλαβε τη θέση που της αξίζει στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, η Δύση συνέχισε και συνεχίζει να αναζητά μια νέα ευκαιρία για να μας χτυπήσει, να αποδυναμώσει και να συντρίψει τη Ρωσία, την οποία πάντα ονειρευόταν, να διαιρέσει το κράτος μας και να φέρει τους λαούς μας αντιμέτωπους και να τους καταδικάσει στη φτώχεια και τον αφανισμό. Δεν μπορούν να ησυχάσουν γνωρίζοντας ότι υπάρχει μια τόσο μεγάλη χώρα στον κόσμο με τόσο μεγάλη έκταση, με τον φυσικό της πλούτο, τους πόρους και τους ανθρώπους που δεν μπορούν και δεν θα υποκύψουν στις απαιτήσεις κάποιου άλλου.

Η Δύση είναι έτοιμη να ξεπεράσει όλα τα όρια για να διατηρήσει το νεοαποικιακό σύστημα που της επιτρέπει να ζει στα αγκίστρια του κόσμου, να τον λεηλατεί μέσω της κυριαρχίας του δολαρίου και της τεχνολογίας, να λαμβάνει έναν πραγματικό φόρο τιμής από την ανθρωπότητα, να εξάγει την κύρια πηγή της ανάξιας ευημερίας της, το ενοίκιο που καταβάλλεται στον ηγεμόνα. Η διατήρηση αυτής της προσόδου είναι το κύριο κίνητρό τους, πραγματικό και απολύτως ενδιαφέρον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πλήρης απο-κυριαρχία είναι προς το συμφέρον τους. Αυτό εξηγεί την επιθετικότητά τους απέναντι σε ανεξάρτητα κράτη, παραδοσιακές αξίες και αυθεντικούς πολιτισμούς, τις προσπάθειές τους να υπονομεύσουν τις διεθνείς διαδικασίες και τις διαδικασίες ολοκλήρωσης, τα νέα παγκόσμια νομίσματα και τα κέντρα τεχνολογικής ανάπτυξης που δεν μπορούν να ελέγξουν. Είναι υψίστης σημασίας για αυτούς να αναγκάσουν όλες τις χώρες να παραχωρήσουν την κυριαρχία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ορισμένες χώρες, οι κυρίαρχες ελίτ συμφωνούν οικειοθελώς να το πράξουν, δέχονται οικειοθελώς να γίνουν υποτελείς. άλλοι δωροδοκούνται ή εκφοβίζονται. Και αν αυτό δεν λειτουργήσει, καταστρέφουν ολόκληρα κράτη, αφήνοντας πίσω τους ανθρωπιστικές καταστροφές, καταστροφές, ερείπια, εκατομμύρια κατεστραμμένες και ακρωτηριασμένες ανθρώπινες ζωές, τρομοκρατικούς θύλακες, περιοχές κοινωνικής καταστροφής, προτεκτοράτα, οικισμούς και ημιαποικίες. Δεν τους νοιάζει. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το δικό τους συμφέρον.

Θέλω να τονίσω και πάλι ότι η ακόρεστη και αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν την απεριόριστη κυριαρχία τους είναι οι πραγματικές αιτίες του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η συλλογική Δύση εναντίον της Ρωσίας. Δεν θέλουν να είμαστε ελεύθεροι. θέλουν να γίνουμε αποικία. Δεν θέλουν ισότιμη συνεργασία ο θέλουν να λεηλατήσουν. Δεν θέλουν να μας δουν ως μια ελεύθερη κοινωνία, αλλά ως μια μάζα άψυχων σκλάβων.

Βλέπουν τη σκέψη και τη φιλοσοφία μας ως άμεση απειλή. Γι’ αυτό στοχοποιούν τους φιλοσόφους μας για να τους δολοφονήσουν. Ο πολιτισμός και η τέχνη μας αποτελούν κίνδυνο γι’ αυτούς, για αυτό και προσπαθούν να τους απαγορεύσουν. ” ανάπτυξη και η ευημερία μας αποτελούν επίσης απειλή για αυτούς, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός. Δεν θέλουν ούτε χρειάζονται τη Ρωσία, αλλά εμείς το θέλουμε. (Χειροκροτήματα.)

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στο παρελθόν, οι φιλοδοξίες για παγκόσμια κυριαρχία έχουν επανειλημμένα καταρρεύσει ενάντια στο θάρρος και την ανθεκτικότητα του λαού μας. Η Ρωσία θα είναι πάντα η Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας και την Πατρίδα μας.

Η Δύση ποντάρει στην ατιμωρησία, στο να μπορέσει να ξεφύγει. Στην πραγματικότητα, αυτό συνέβαινε μέχρι πρόσφατα. οι στρατηγικές συμφωνίες ασφαλείας έχουν ακυρωθεί• οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο έχουν κηρυχθεί μύθου οι σταθερές υποσχέσεις να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ προς ανατολάς έδωσαν τη θέση τους σε άθλιες απάτες μόλις οι πρώην ηγέτες μας πίστεψαν σε αυτές οι συνθήκες πυραυλικής άμυνας, οι πύραυλοι μέσου βεληνεκούς και μικρότερου βεληνεκούς διαλύθηκαν μονομερώς με τα προσχήματα.

Και το μόνο που ακούμε είναι ότι η Δύση επιμένει σε μια τάξη βασισμένη σε κανόνες. Αλλά από πού προέρχεται αυτό; Ποιος έχει δει ποτέ αυτούς τους κανόνες; Ποιος τα αποδέχθηκε ή τα ενέκρινε; Ακούστε, αυτά είναι απλώς ανοησίες, απάτες, δύο μέτρα και δύο σταθμά, ακόμη και τριπλά πρότυπα! Πρέπει να νομίζουν ότι είμαστε ηλίθιοι.

Η Ρωσία είναι μια χιλιόχρονη μεγάλη δύναμη, ένας ολόκληρος πολιτισμός και δεν πρόκειται να ζήσει με τέτοιους αυτοσχέδιους και Ψεύτικους κανόνες. (Χειροκροτήματα.)

Είναι η λεγόμενη Δύση που ποδοπατήθηκε την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων και τώρα αποφασίζει, κατά το δοκούν, ποιος έχει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ποιος όχι, ποιος είναι ανάξιος αυτής. Δεν είναι σαφές σε τι βασίζονται οι αποφάσεις τους ή ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν εξαρχής. Απλώς το υπέθεσαν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας, της Σεβαστούπολης, του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορόζιε και της Χερσώνας τους κάνει τόσο εξοργισμένους. Η Δύση δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να παρέμβει, ούτε καν να αρθρώσει λέξη για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Δεν είχε ποτέ αυτό το δικαίωμα και σίγουρα δεν το έχει σήμερα.

Οι δυτικές ελίτ δεν αρνούνται μόνο την εθνική κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο. Η ηγεμονία τους έχει έντονα χαρακτηριστικά ολοκληρωτισμού, δεσποτισμού και απαρτχάιντ. Μοιράζουν θρασύτατα τον κόσμο μεταξύ των υποτελείων τους —των λεγόμενων πολιτισμένων χωρών— και όλων των άλλων, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αντιλήψεις των σημερινών δυτικών ρατσιστών, θα πρέπει να προστεθούν στον κατάλογο των βαρβάρων και των άγριων. Ψευδείς ετικέτες όπως «αδίστακτη χώρα» ή «αυταρχικό καθεστώς» υπάρχουν ήδη και χρησιμοποιούνται για να στιγματίσουν ολόκληρα έθνη και κράτη, κάτι που δεν είναι νέο. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Βασικά, οι δυτικές ελίτ παρέμειναν οι ίδιοι αποικιοκράτες. Κάνουν διακρίσεις και μοιράζουν τους ανθρώπους μεταξύ της κορυφής του καλαθιού και των άλλων.

Ποτέ δεν αποδεχτήκαμε και δεν θα δεχτούμε ποτέ τέτοιο πολιτικό εθνικισμό και ρατσισμό. Αν όχι ο ρατσισμός, γιατί εξαπλώνεται η ρωσοφοβία σε όλο τον κόσμο; Ποια, αν όχι ο ρατσισμός, είναι η δογματική πεποίθηση της Δύσης ότι ο πολιτισμός της και η νεοφιλελεύθερη κουλτούρα της είναι ένα αδιαμφισβήτητο μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει ολόκληρος ο κόσμος; «Είστε ή μαζί μας ή εναντίον μας» Φαίνεται μάλιστα παράξενο.

Οι δυτικές ελίτ μεταφέρουν ακόμη και τη μετάνοια των δικών τους ιστορικών εγκλημάτων σε όλους τους άλλους, απαιτώντας από τους πολίτες των χωρών τους και άλλων λαών να ομολογήσουν πράγματα με τα οποία δεν έχουν απολύτως τίποτα να κάνουν, για παράδειγμα, την περίοδο των αποικιακών κατακτήσεων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στη Δύση ότι ξεκίνησε την αποικιακή πολιτική της κατά τον Μεσαίωνα, ακολουθούμενη από το παγκόσμιο δουλεμπόριο, τη γενοκτονία των ινδικών φυλών στην Αμερική, τη λεηλασία της Ινδίας και της Αφρικής, τους πολέμους της Αγγλίας και της Γαλλίας κατά της Κίνας, που την ανάγκασαν να ανοίξει τα λιμάνια της στο εμπόριο οπίου. Αυτό που έκαναν είναι να κάνουν ολόκληρα έθνη να εξαρτώνται από τα ναρκωτικά και να εξοντώνουν σκόπιμα ολόκληρες εθνοτικές ομάδες για να αρπάξουν γη και πόρους, διώχνοντας τους ανθρώπους σαν ζώα. Αυτό είναι αντίθετο με την ανθρώπινη φύση, την αλήθεια, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά μας, είμαστε υπερήφανοι που τον 20ό αιώνα, η χώρα μας ηγήθηκε του αντιαποικιακού κινήματος, το οποίο άνοιξε την ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να προοδεύσουν, να μειώσουν τη φτώχεια και την ανισότητα και να νικήσουν την πείνα και τις ασθένειες.

Επιμένω ότι ένας από τους λόγους της προαιώνιας ρωσοφοβίας, της απροκάλυπτης εχθρότητας των δυτικών ελίτ προς τη Ρωσία είναι ακριβώς το γεγονός ότι δεν τους επιτρέψαμε να μας κλέψουν κατά την περίοδο των αποικιακών κατακτήσεων και ότι αναγκάσαμε τους Ευρωπαίους να συναλλάσσονται μαζί μας με αμοιβαία επωφελείς όρους. Αυτό το πετύχαμε δημιουργώντας ένα ισχυρό συγκεντρωτικό κράτος στη Ρωσία, το οποίο αναπτύχθηκε και ενισχύθηκε στη βάση των μεγάλων ηθικών αξιών του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, του Ισλάμ, του Ιουδαϊσμού και του Βουδισμού, καθώς και του ρωσικού πολιτισμού και λόγου, ανοιχτού σε όλους.

Τα σχέδια εισβολής στη Ρωσία ήταν πολλά. Τέτοιες προσπάθειες έγιναν κατά την περίοδο των ταραχών τον 170 αιώνα και κατά την περίοδο των κακουχιών μετά την επανάσταση του 1917. Όλοι απέτυχαν. Η Δύση κατάφερε να καταλάβει τον πλούτο της Ρωσίας μόνο στα τέλη του 20ού αιώνα, όταν το κράτος καταστράφηκε. Μας αποκαλούσαν φίλους και εταίρους, αλλά μας αντιμετώπιζαν σαν αποικία, χρησιμοποιώντας διάφορα σχέδια για να αντλήσουν τρισεκατομμύρια δολάρια από τη χώρα. Το θυμόμαστε αυτό. Δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα.

Πριν από λίγες ημέρες, οι κάτοικοι του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια δήλωσαν την υποστήριξή τους στην αποκατάσταση της ιστορικής μας ενότητας. Ευχαριστώ! (Χειροκροτήματα.)

Οι δυτικές χώρες λένε εδώ και αιώνες ότι φέρνουν την ελευθερία και τη δημοκρατία σε άλλα έθνη. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Αντί να φέρουν δημοκρατία, κατέστειλαν και εκμεταλλεύτηκαν, και αντί να δώσουν ελευθερία, υποδούλωσαν και καταπίεσαν. Ο μονοπολικός κόσμος είναι εγγενώς αντιδημοκρατικός και μη ελεύθερος. είναι Ψευδής και υποκριτική από την αρχή μέχρι το τέλος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα δύο φορές, καταστρέφοντας τις πόλεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι στην Ιαπωνία. Και δημιούργησαν προηγούμενο.

Θυμηθείτε ότι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία μετέτρεψαν τη Δρέσδη, το Αμβούργο, την Κολωνία και πολλές άλλες γερμανικές πόλεις σε ερείπια, χωρίς την παραμικρή στρατιωτική ανάγκη. Αυτό έγινε επιδεικτικά και, επαναλαμβάνω, χωρίς καμία στρατιωτική ανάγκη. Είχαν μόνο έναν στόχο, όπως και με τον πυρηνικό βομβαρδισμό των ιαπωνικών πόλεων: να εκφοβίσουν τη χώρα μας και τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άφησαν μια βαθιά ουλή στη μνήμη των λαών της Κορέας και του Βιετνάμ με τους μαζικούς βομβαρδισμούς τους που μείωσαν τα πάντα σε σκόνη και τη χρήση ναπάλμ και χημικών όπλων.

Στην πραγματικότητα, συνεχίζουν να κατέχουν τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας και άλλες χώρες, τις οποίες αποκαλούν κυνικά ίσους και συμμάχους. τι είδους συμμαχία είναι αυτή; Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι αυτών των χωρών κατασκοπεύονται και ότι τα γραφεία και τα σπίτια τους αξιοποιούνται. Είναι ντροπή, ντροπή για εκείνους που το κάνουν αυτό και για εκείνους που, όπως οι σκλάβοι, καταπίνουν σιωπηλά και υπάκουα αυτή την αλαζονική συμπεριφορά.

Αποκαλούν τις εντολές και τις απειλές που απευθύνουν στους υποτελείς τους «ευρωατλαντική αλληλεγγύη» και τη δημιουργία βιολογικών όπλων και τη χρήση ανθρώπινων ινδικών χοιριδίων, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, «ευγενή ιατρική έρευνα».

Ήταν οι καταστροφικές πολιτικές τους, οι πόλεμοι και οι λεηλασίες που εξαπέλυσαν το σημερινό μαζικό κύμα μεταναστών. Εκατομμύρια άνθρωποι υφίστανται στερήσεις και εξευτελισμούς ή πεθαίνουν κατά χιλιάδες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Τώρα εξάγουν σιτηρά από την Ουκρανία. Πού τις οδηγούν με το πρόσχημα της διασφάλισης της επισιτιστικής ασφάλειας στις φτωχότερες χώρες; Πού πηγαίνουν; Τους μεταφέρουν στις ίδιες αυτές ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο το 5% των σιτηρών της Ουκρανίας παραδόθηκε στις φτωχότερες χώρες. Ακόμα περισσότερη εξαπάτηση και ξεδιάντροπη εξαπάτηση.

Στην πραγματικότητα, η αμερικανική ελίτ χρησιμοποιεί την τραγωδία αυτών των ανθρώπων για να αποδυναμώσει τους αντιπάλους της, να καταστρέψει έθνη-κράτη. Αυτό ισχύει για την Ευρώπη και για τις ταυτότητες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών με μακραίωνη ιστορία.

Η Ουάσιγκτον απαιτεί όλο και περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτικών συμμορφώνεται υπάκουα. Κατανοούν σαφώς ότι πιέζοντας την ΕΕ να εγκαταλείψει εντελώς τη ρωσική ενέργεια και άλλους πόρους, οι ΗΠΑ πιέζουν ουσιαστικά την Ευρώπη προς την αποβιομηχάνιση με στόχο να πάρουν στα χέρια τους ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά. Αυτές οι ευρωπαϊκές ελίτ καταλαβαίνουν τα πάντα — τα καταλαβαίνουν, αλλά προτιμούν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των άλλων.

Αυτό δεν είναι πλέον δουλοπρέπεια αλλά άμεση προδοσία των δικών τους λαών. Ο Θεός να τους ευλογεί είναι δική τους ευθύνη.

Αλλά οι Αγγλοσάξονες πιστεύουν ότι οι κυρώσεις δεν είναι πλέον αρκετές και στρέφονται τώρα στην ανατροπή. Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι γεγονός — προκαλώντας εκρήξεις στους διεθνείς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που καταλήγουν στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, στην πραγματικότητα ξεκίνησαν την καταστροφή ολόκληρης της ενεργειακής υποδομής της Ευρώπης. Είναι σαφές σε όλους όσους επωφελούνται από αυτό. Εκείνοι που επωφελούνται από αυτό είναι φυσικά οι υπεύθυνοι.

οι επιταγές των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζονται από ωμή βία, από το νόμο της γροθιάς. Μερικές φορές είναι όμορφα τυλιγμένο, μερικές φορές δεν υπάρχει καθόλου συσκευασία, αλλά το κύριο πράγμα είναι το ίδιο – ο νόμος της γροθιάς. Εξ ου και η ανάπτυξη και συντήρηση εκατοντάδων στρατιωτικών βάσεων σε όλες τις γωνιές του κόσμου, η επέκταση του ΝΑΤΟ και οι προσπάθειες δημιουργίας νέων στρατιωτικών συμμαχιών, όπως η AUKUS και άλλες. Πολλά γίνονται για τη δημιουργία μιας στρατιωτικής-πολιτικής αλυσίδας Ουάσιγκτον-Σεούλ-Τόκιο. Όλα τα κράτη που κατέχουν ή επιδιώκουν πραγματική στρατηγική κυριαρχία και είναι ικανά να αμφισβητήσουν τη δυτική ηγεμονία κηρύσσονται αυτόματα εχθροί.

Αυτές είναι οι αρχές που στηρίζουν τα στρατιωτικά δόγματα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ, τα οποία απαιτούν πλήρη κυριαρχία. οι δυτικές ελίτ παρουσιάζουν τα νεοαποικιοκρατικά τους σχέδια με την ίδια υποκρισία, διεκδικώντας ειρηνικές προθέσεις, μιλώντας για κάποιο είδος αποτροπής. Αυτή η αόριστη λέξη μεταναστεύει από τη μια στρατηγική στην άλλη, αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει μόνο ένα πράγμα: να υπονομεύσει όλα τα κυρίαρχα κέντρα εξουσίας.

Έχουμε ήδη ακούσει για την αποτροπή της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν. Νομίζω ότι οι επόμενες χώρες στον κατάλογο είναι άλλες χώρες στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, καθώς και οι σημερινοί εταίροι και σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε τελική ανάλυση, γνωρίζουμε ότι όταν είναι δυσαρεστημένοι, εισάγουν κυρώσεις και εναντίον των συμμάχων τους — εναντίον της τάδε ή της δείνα τράπεζας ή εταιρείας. Αυτή είναι η πρακτική τους και θα την επεκτείνουν. Έχουν τα πάντα στο στόχαστρό τους, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων γειτόνων μας – των χωρών της ΚΑΚ.

Ταυτόχρονα, η Δύση έχει προφανώς πάρει τις επιθυμίες της για πραγματικότητες εδώ και πολύ καιρό. Ξεκινώντας το blitzkrieg των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, για παράδειγμα, σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν και πάλι να υποβάλουν ολόκληρο τον κόσμο στις εντολές τους. Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι μια τέτοια λαμπρή προοπτική δεν ενθουσιάζει τους πάντες — εκτός από τους πλήρεις πολιτικούς μαζοχιστές και θαυμαστές άλλων αντισυμβατικών μορφών διεθνών σχέσεων. Τα περισσότερα κράτη αρνούνται να «παίξουν τον μικρό στρατιώτη» και αντ’ αυτού επιλέγουν τον λογικό δρόμο της συνεργασίας με τη Ρωσία.

Η Δύση προφανώς δεν περίμενε τέτοια ανυποταξία. Απλώς συνήθισαν να ενεργούν σύμφωνα με ένα μοντέλο, να αρπάζουν ό, τι θέλουν, μέσω εκβιασμού, διαφθοράς, εκφοβισμού και έπεισαν τους εαυτούς τους ότι αυτές οι μέθοδοι θα εξακολουθούσαν να λειτουργούν, σαν να είχαν απολιθωθεί στο παρελθόν.

Αυτή η αυτοπεποίθηση είναι το άμεσο προϊόν όχι μόνο της περίφημης έννοιας της εξαιρετικότητας — αν και δεν παύει ποτέ να εκπλήσσει — αλλά και της πραγματικής «πείναςγια πληροφόρηση» στη Δύση. Η αλήθεια έχει πνιγεί σε έναν ωκεανό μύθων, Ψευδαισθήσεων και απομιμήσεων, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά επιθετική προπαγάνδα, που βρίσκεται σαν τον Γκέμπελς. Όσο πιο απίθανο είναι το ψέμα, τόσο πιο γρήγορα οι άνθρωποι θα το πιστέψουν – έτσι λειτουργούν, σύμφωνα με αυτήν την αρχή.

Αλλά δεν μπορείτε να ταΐσετε τους ανθρώπους με τυπωμένα δολάρια και ευρώ. Δεν μπορείτε να τους ταΐσετε με αυτά τα κομμάτια χαρτιού και η εικονική και διογκωμένη κεφαλαιοποίηση των δυτικών εταιρειών κοινωνικών μέσων δεν μπορεί να θερμάνει τα σπίτια τους. Όλα όσα λέω είναι σημαντικά. Και αυτό που μόλις είπα δεν είναι λιγότερο: δεν μπορείς να ταΐσεις κανέναν με χαρτί — χρειάζεσαι φαγητό.

Και δεν μπορείτε να θερμάνετε το σπίτι κανενός με αυτές τις διογκωμένες κεφαλαιοποιήσεις – χρειάζεστε ενέργεια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να πείσουν τους πολίτες τους να τρώνε λιγότερο, να κάνουν ντους λιγότερο συχνά και να ντύνονται πιο ζεστά στο σπίτι. Και εκείνοι που αρχίζουν να κάνουν μόνο ερωτήσεις όπως «Γιατί συμβαίνει αυτό, στην πραγματικότητα;» κηρύσσονται αμέσως εχθροί, εξτρεμιστές και ριζοσπάστες. Κατηγορούν τη Ρωσία και λένε: αυτή είναι η πηγή όλων των προβλημάτων σας. Περισσότερα Ψέματα.

Θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι οι δυτικές ελίτ δεν θα αναζητήσουν εποικοδομητικές λύσεις στην παγκόσμια επισιτιστική και ενεργειακή κρίση για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνες, λόγω της μακροπρόθεσμης πολιτικής τους, η οποία χρονολογείται πολύ πριν από την Ειδική Στρατιωτική Μας Επιχείρηση στην Ουκρανία, στο Ντονμπάς. Δεν σκοπεύουν να λύσουν τα προβλήματα της αδικίας και της ανισότητας. Φοβάμαι ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν άλλους τύπους με τους οποίους είναι πιο άνετοι.

Και είναι σημαντικό να θυμόμαστε εδώ ότι η Δύση πέρασε στις αρχές του 20ού αιώνα με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα οφέλη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου επέτρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεπεράσουν τη Μεγάλη Ύφεση και να γίνουν η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και να επιβάλουν στον πλανήτη τη δύναμη του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο. Και κατά τη διάρκεια της κρίσης της δεκαετίας του 1980 —τα πράγματα επιταχύνθηκαν και πάλι τη δεκαετία του 1980— η Δύση βγήκε αλώβητη, κυρίως οικειοποιούμενη την κληρονομιά και τους πόρους της καταρρέουσας και ανενεργής Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό είναι γεγονός.

Σήμερα, για να απελευθερωθούν από το τελευταίο πλέγμα προκλήσεων, πρέπει πάση θυσία να διαλύσουν τη Ρωσία καθώς και άλλα κράτη που επιλέγουν έναν δρόμο κυρίαρχης ανάπτυξης, έτσι ώστε να μπορούν να λεηλατήσουν περαιτέρω τον πλούτο άλλων εθνών και να τον χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν τις δικές τους τρύπες. Εάν αυτό δεν συμβεί, δεν μπορώ να αποκλείσω ότι θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν την κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος και να κατηγορήσουν τα πάντα για αυτήν την κατάρρευση ή, Θεός φυλάξοι, να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν την παλιά φόρμουλα της οικονομικής ανάπτυξης μέσω του πολέμου.

Η Ρωσία έχει επίγνωση της ευθύνης της έναντι της διεθνούς κοινότητας και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Το σημερινό νεοαποικιακό μοντέλο είναι καταδικασμένο μακροπρόθεσμα, είναι προφανές. Αλλά επαναλαμβάνω ότι οι πραγματικοί του δάσκαλοι θα προσκολληθούν σε αυτό μέχρι το τέλος. Απλώς δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στον κόσμο εκτός από το να διατηρήσουν το ίδιο σύστημα λεηλασίας και εκβιασμού.

Δεν έχουν καμία σχέση με το φυσικό δικαίωμα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, την πλειοψηφία της ανθρωπότητας, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα να καθορίζουν το μέλλον τους. Έχουν ήδη προχωρήσει στη ριζική άρνηση των ηθικών, θρησκευτικών και οικογενειακών αξιών.

Ας απαντήσουμε σε μερικές πολύ απλές ερωτήσεις για τον εαυτό μας. Θα ήθελα τώρα να επανέλθω σε αυτό που είπα και επίσης να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες της χώρας – όχι μόνο στους συναδέλφους στην αίθουσα – αλλά σε όλους τους πολίτες της Ρωσίας: θέλουμε να έχουμε εδώ στη χώρα μας, στη Ρωσία, “Γονέας 1”, “Γονέας 2”, “Γονέας 3” (έχουν χάσει εντελώς το μυαλό τους!) Αντί για τη μητέρα και τον πατέρα; Θέλουμε τα σχολεία μας να επιβάλλουν στα παιδιά μας, από τις πρώτες μέρες του σχολείου τους, διαστροφές που οδηγούν σε υποβάθμιση και εξαφάνιση; Θέλουμε να βάλουμε στο κρανίο τους την Ιδέα ότι ορισμένα άλλα φύλα υπάρχουν μαζί με τις γυναίκες και τους άνδρες και να τους προσφέρουμε επιχειρήσεις αλλαγής φύλου; Αυτό θέλουμε νια τη χώρα μας και τα παιδιά μας; Όλα αυτά είναι απαράδεκτα για εμάς. Έχουμε ένα άλλο δικό μας μέλλον.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι η δικτατορία των δυτικών ελίτ στοχεύει όλες τις κοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των πολιτών των δυτικών χωρών. Αυτή είναι μια πρόκληση για όλους. Αυτή η πλήρης αποκήρυξη του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, η ανατροπή της πίστης και των παραδοσιακών αξιών και η καταστολή της ελευθερίας αρχίζουν να μοιάζουν με μια «ανάποδη θρησκεία» — καθαρό σατανισμό. Εκθέτοντας ψεύτικους μεσσίες, ο Ιησούς Χριστός είπε στην επί του Όρους Ομιλία: «Με τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε». Αυτά τα δηλητηριασμένα φρούτα είναι ήδη εμφανή στους ανθρώπους, και όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ανθρώπων στην ίδια τη Δύση.

Ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια περίοδο θεμελιώδους και επαναστατικού μετασχηματισμού. Νέα κέντρα εξουσίας αναδύονται. Αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία —την πλειοψηφία!— της διεθνούς κοινότητας. Είναι έτοιμοι όχι μόνο να δηλώσουν τα συμφέροντά τους αλλά και να τα προστατεύσουν. Βλέπουν την πολυπολικότητα ως ευκαιρία να ενισχύσουν την κυριαρχία τους, πράγμα που σημαίνει την απόκτηση πραγματικής ελευθερίας, ιστορικών προοπτικών, του δικαιώματος στις δικές τους ανεξάρτητες, δημιουργικές και διακριτές μορφές ανάπτυξης, σε μια αρμονική διαδικασία.

Όπως είπα προηγουμένως, έχουμε πολλούς ομοϊδεάτες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αισθανόμαστε και βλέπουμε την υποστήριξή τους. Ένα ουσιαστικά χειραφετητικό και αντιαποικιακό κίνημα κατά της μονοπολικής ηγεμονίας διαμορφώνεται στις πιο διαφορετικές χώρες και κοινωνίες. Η δύναμή του θα αυξηθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η δύναμη είναι που θα καθορίσει τη μελλοντική γεωπολιτική μας πραγματικότητα.

Αγαπητοί Φίλοι

Σήμερα αγωνιζόμαστε για έναν δίκαιο και ελεύθερο δρόμο, πάνω απτ όλα για εμάς, για τη Ρωσία, για να αφήσουμε τη δικτατορία και τον δεσποτισμό στο παρελθόν. Είμαι πεπεισμένος ότι οι χώρες και οι λαοί κατανοούν ότι μια πολιτική που βασίζεται στην εξαιρετικότητα οποιουδήποτε και στην καταπίεση άλλων πολιτισμών και λαών είναι εγγενώς εγκληματική, και ότι πρέπει να κλείσουμε αυτό το επαίσχυντο κεφάλαιο. Η συνεχιζόμενη κατάρρευση της δυτικής ηγεμονίας είναι μη αναστρέψιμη. Και επαναλαμβάνω: τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.

Το πεδίο μάχης στο οποίο μας κάλεσε η μοίρα και η ιστορία είναι ένα πεδίο μάχης για τον λαό μας, για τη μεγάλη ιστορική Ρωσία. (Χειροκροτήματα.) Για τη μεγάλη ιστορική Ρωσία, για τις μελλοντικές γενιές, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας. Πρέπει να τους προστατεύσουμε από την υποδούλωση και τις τερατώδεις εμπειρίες που στοχεύουν να παραλύσουν το μυαλό και την ψυχή τους.

Σήμερα, αγωνιζόμαστε ώστε κανείς να μην πιστεύει ότι η Ρωσία, ο λαός μας, η γλώσσα μας ή ο πολιτισμός μας μπορούν να διαγραφούν από την ιστορία. Σήμερα, χρειαζόμαστε μια εδραιωμένη κοινωνία, και αυτή η εδραίωση μπορεί να βασίζεται μόνο στην κυριαρχία, την ελευθερία, τη δημιουργία και τη δικαιοσύνη. οι αξίες μας είναι η ανθρωπιά, το έλεος και η συμπόνια.

Και θα ήθελα να ολοκληρώσω με τα λόγια ενός αληθινού πατριώτη, του Ιβάν Ιλίν: «Αν θεωρώ τη Ρωσία πατρίδα μου, σημαίνει ότι αγαπώ σαν Ρώσος, ότι συλλογίζομαι και σκέφτομαι, τραγουδάω και μιλάω σαν Ρώσος. ότι πιστεύω στην πνευματική δύναμη του ρωσικού λαού. Το πνεύμα Του είναι το πνεύμα μου. Το πεπρωμένο του είναι το πεπρωμένο μου. Τα βάσανά Του είναι η θλίψη μου. και η ευημερία της είναι η χαρά μου. »

Πίσω από αυτά τα λόγια κρύβεται μια ένδοξη πνευματική επιλογή, η οποία για περισσότερα από χίλια χρόνια ύπαρξης του ρωσικού κράτους ακολουθήθηκε από πολλές γενιές των προγόνων μας. Σήμερα, κάνουμε αυτήν την επιλογή• οι πολίτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και οι κάτοικοι των περιφερειών Ζαπορίζιε και Χερσώνας έκαναν αυτή την επιλογή. Έχουν κάνει την επιλογή να είναι με τον λαό τους, να είναι με την πατρίδα τους, να μοιράζονται το πεπρωμένο τους και να είναι νικητές με αυτό.

Η αλήθεια είναι μαζί μας, και πίσω μας υπάρχει η Ρωσία!

(Χειροκροτήματα.)

Πηγή: en.kremlin.ru (http://en.kremlin.ru/events/president/news/69465)

Μετάφραση: lecridespeuples.fr (http://lecridespeuples.fr/)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής