Σε ένα περιβάλλον έντονων πιέσεων στη Wall Street τους τελευταίους μήνες, η μετοχή της Netflix τιμάται ήδη με ένα +13% στο ταμπλό στο pre market, χάρη στη θετική έκπληξη που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις τις διοίκησης τόσο για τα χρηματοοικονομικά δεδομένα της εταιρείας, όσο και για τη σοβαρή επιτυχία υπερμεγέθυνσης των συνδρομητών. Ωστόσο, η ταλαιπωρημένη μετοχή που έχει χάσει πάνω από 60% στο έτος φαίνεται να έχει πολύ δρόμο ακόμα για μια υποτυπώδη ανάρρωση.

Διαβάστε επίσης: Πώς η Netflix φέρνει πίσω τους συνδρομητές

Τεχνική πανωλεθρία

Διαγραμματικά, η μετοχή έχει χάσει κάθε επαφή με τη μεσο-μακροπρόθεσμη ανοδικότητά της, καθώς αφενός βρέθηκε πρόσφατα σε χαμηλά 5ετίας στην περιοχή των 165 δολάρίων (με υψηλό στα τέλη του 2021 τα 700), αφετέρου διέσπασε με βίαιο τρόπο την τριετή ανοδική τάση κάτω από τα 330. Η προαναφερθείσα ανακοίνωση δίνει πόντους στο σενάριο μιας επαναφοράς της τιμής στα 345, που συνιστούν εξάλλου και την επιβεβαίωση στην απώλεια της ανοδικής τάσης, ενώ παράλληλα παράγεται εκεί και σήμα short για την πτωτική συνέχεια προς τα 135. Η έξοδος από τις εκείθεν θέσεις πώλησης είναι προς το παρόν η ζώνη των 400, σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Χρηματοοικονομικό διαμάντι

Κι ενώ οι αναλυτές περίμεναν μόλις 2,12 δολάρια κέρδη ανά μετοχή, τα οποία ήδη ήταν μια καλή εξέλιξη, τελικά η διοίκηση ανακοίνωσε 3,10, αφήνοπντας άναυδους τους παρευρσισκόμενους στο event. Και μάλιστα, αυτά τα κέρδη ήρθαν με μικρή άυξηση του κύκλους ερεγασιών στα 7,93 δισεκατομμύρια έναντι 7,85 αναμενόμενα, με ισχυρό περιθώριο κερδοφορίας 19,3%, κάτι που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πολύ καλή χρηματοοικονομική διοικητική της εταιρείας. Εντυπωσιακές εμφανίστικαν και οι χρηματοροές στα 472 εκατομμύρια έναντι μόλις 184 που αναμένονταν.

Και παρά τα εξαιρετικά μεγέθη, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την επιβεβαιωμένη ανακοίνωση των 2,41 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών, που εξασφαλίζει και την ευρωστία για την επόμενη περίοδο. Να επισημανθεί ότι η εταιρεία έχει υιοθετήσει μηδενική μερισματική πολιτική, κάτι που στην παρούσα φάση αυξητικής τάσης των επιτοκίων αναφοράς των ΗΠΑ δεν επιτρέπει σε πολλά θεσμικά χαρτοφυλάκια να υποστηρίξουν σοβαρά τη μετοχή, κάτι που επιρρωνύεται και από την έκθεση της εταιρείας στις υφιστάμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Ότι χρειάζεται ο σύγχρονος trader, το βρισκει στο trader24.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News