Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς υπάρχουν κάποιες στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, την ώρα όμως που παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,50% στις 30.575 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 3.700 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,39% στις 10.722 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Tesla υποχωρούν κατά4%, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι αναμένει να χάσει τον στόχο της για τις παραδόσεις του 2022. Ηεταιρεία ανακοίνωσε επίσης τριμηνιαία έσοδα που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στα ύψη ο πληθωρισμός

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς έφθασε στο υψηλό του 4,18%, διαπραγματευόμενη για λίγο σε επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν από το 2008. Υπήρξε όμως μια μικρή αποκλιμάκωση κοντά στο 4,13%,καθώς οι αγορές προσπαθούν να προσαρμοστούν στην προοπτική η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει να προσπαθεί να ελέγξει τις πληθωριστικές πιέσεις.

«Παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς, οι προσδοκίες σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας έχουν μόνο αυξηθεί, καθώς οι μετρήσεις του πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο συνέχισαν βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες μεγάλες ανοδικές και πτωτικές ημέρες μπροστά μας, η μεσοπρόθεσμη πτωτική βασική μας υπόθεση παραμένεια μετάβλητη», δήλωσε ο Chris Senyekτης Wolfe Research.

Οι μακροοικονομικές ειδήσεις

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποίηση στην περιοχή της Φιλαδέλφειας συρρικνώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Οκτώβριο. Ο δείκτης μεταποίησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας διαμορφώθηκε στο -8,7, κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών για -5.

Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ήταν πολύ χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της WallStreet. Οι αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 15 Οκτωβρίου ανήλθαν σε214.000, μειωμένες κατά 12.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και λιγότερες από τις 230.000 που προέβλεπε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, οι οποίες ανακοινώνονται με καθυστέρηση μιας εβδομάδας,αυξήθηκαν κατά 21.000 σε 1,385 εκατομμύρια, λίγο πάνω από την εκτίμηση του FactSet για 1,38 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street