Χαμηλές πτήσεις… τόσο σε επίπεδο διακύμανσης όσο και στον τζίρο κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει επανέλθει από χθες σε μια πλαγιοκαθοδική κίνηση περιορισμένου τζίρου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες μόλις 0,02% στις 847,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι χαμηλότερα των 15 εκατ. ευρώ.

Όταν οι επενδυτές καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον τόσο χαμηλού τζίρου, τότε ακόμη και οι μικρές εντολές μπορούν να διαμορφώσουν το κλίμα στην αγορά. Και αυτή η εικόνα κυριαρχεί και σήμερα στη Λ. Αθηνών, η οποία αποτυπώνει και πάλι την εμφανή κόπωση των επενδυτών να λύσουν την εξίσωση ενός τόσο δύσκολου και περίπλοκου διεθνούς περιβάλλοντος, σε αντιδιαστολή με τα θετικά σήματα της ελληνικής αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Οι δυσκολίες

Αυτό που μεταφέρεται στον ot.gr από τα desk είναι ότι είναι δύσκολο οι εγχώριοι αναλυτές να προσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκια τους όταν υπάρχουν τόσο αντικρουόμενα μηνύματα μεταξύ της εντός και της εκτός… οικονομίας. Έτσι, όπως επισημαίνει και η Trader24, η ανάλυση παραμένει να έχει άξονα περιστροφής τη ζώνη 785-800 μονάδων του Γενικού Δείκτη, καθότι έτσι οριοθετείται η ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών, με στόχο στην επικείμενη ανοδική αντίδραση τις 870. Η αναντιστοιχία στις έντονες ρευστοποιήσεις σε ευρωαγορές και Wall Street και στην απόδοση του Δείκτη μας παραμένει έντονη, οδηγώντας στην παρατήρηση της παράδοξης ανθεκτικότητάς μας κόντρα στις ρευστοποιήσεις.

Τίτλοι

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο τα πρόσημα παραμένουν μοιρασμένα. Από τη μία οι απώλειες σε Jumbo, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola και από την άλλη τα κέρδη σε ΟΤΕ, Aegean, ΑΔΜΗΕ και Ελλάκτωρ. Αλλά αυτές που κάνουν τη διαφορά είναι οι απώλειες σε Quest, Εθνική, Eurobank, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, παρά τις στηρίξεις από το θετικό πρόσημο των ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών