Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, εμφανίζοντας όμως σημαντική νευρικότητα τόσο στη σκιά των εταιρικών αποτελεσμάτων όσο και της απόφασης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δεν πρόσθεσε κάτι νέο στις στρατηγικές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,1%, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από το +3,5% του κλάδου του πετρελαίου. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,25% στις 7.073 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,12% στις 13.211 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,51% στις 6.244 μονάδες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει τους όρους των πράξεων αναχρηματοδότησης των τραπεζών (TLTROs), οι λεπτομέρειες των οποίων θα δημοσιοποιηθούν εντός της ημέρας. Η ΕΚΤ έχει προχωρήσει ήδη σε δύο αυξήσεις επιτοκίων από τον Ιούλιο, συνολικού ύψους 125 μονάδων βάσης (1,25 ποσοστιαίων μονάδων), με τις αγορές να αναζητούν ενδείξεις για το πότε μπορεί να ολοκληρωθεί ο κύκλος σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της.

Διαβάστε επίσης: Το αμερικανικό ΑΕΠ εκτινάσσει το πετρέλαιο

Σε επίπεδο τίτλων

Στο επίκεντρο σήμερα βρέθηκε και η μετοχή της Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε μεγάλες ζημίες, άνω των 4 δισ. φράγκων για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι απώλειες της μετοχής έφτασαν το 18%, καθώς η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 δισ. φράγκα.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Danske Bank σημείωσαν άλμα 12%, αφού ο ανακοίνωσε ότι βρίσκεται κοντά σε διακανονισμό ύψους 15,5 δισεκατομμυρίων δανικών κορωνών (2,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων) σχετικά με έρευνες για ξέπλυμα χρήματος στην Εσθονία.

Διαβάστε επίσης: Πώς χάθηκαν 3 τρισ. δολ. από τις Big Tech

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία θα ανακάμψει τον Νοέμβριο, μετά το ιστορικό χαμηλό του Οκτωβρίου. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK, προβλέπει ότι η εμπιστοσύνη θα βελτιωθεί στις -41,9 μονάδες τον Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να είναι στις -42 μονάδες. Επίσης, ο δείκτης προσδοκιών για το εισόδημα, ενισχύθηκε ελαφρώς στις -60,5 μονάδες από το ιστορικό χαμηλό των -67,7 μονάδων τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές