Τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, τα πρώτα του είδους τους που κατασκευάστηκαν από την Κίνα, έπεσαν στο νερό στο ναυπηγείο Yangzi Xinfu Shipbuilding Co. Ltd στις 29 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τα «MSC IRINA» και «MSC LORETA», το καθένα με χωρητικότητα 24.346 TEU. Τα δύο containerships σηματοδοτούν ένα νέο ρεκόρ που σημείωσε η πόλη στον κορυφαίο τομέα κατασκευής πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Καινοτόμα χαρακτηριστικά

Στα καινοτόμα χαρακτηριστικά των νέων πλοίων συμπεριλαμβάνεται ένας νέος «αόρατος» βολβός, προπέλα μεγάλης διαμέτρου, αγωγοί εξοικονόμησης ενέργειας και ένας εξωτερικός σχεδιασμός που παρέχει χαμηλή αντίσταση αέρα.

Σύμφωνα με το ναυπηγείο, πρόκειται να παραδοθούν στην πλοιοκτήτρια εταιρεία τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους μετά την ολοκλήρωση των θαλάσσιων δοκιμών.

Η MSC έχει ήδη ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια TEU σε χωρητικότητα με 708 πλοία. Επιπλέον, έχει παραγγείλει 125 πλοία, τα οποία θα αυξήσουν περαιτέρω τη χωρητικότητά της εταιρείας κατά 1,7 εκατομμύρια TEU.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα