Κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν «έπιασε» τους ρυθμούς της Παρασκευής, κατάφερε να επιβεβαιώσει την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμιση μηνών. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,71% στις 885,30 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 49 εκατ. ευρώ.

Αν και κράτησε τους ρυθμούς σε χαμηλά επίπεδα, το ΧΑ κατάφερε να επιβεβαιώσει ότι η αναρρίχηση στη ζώνη των 880 μονάδων ήταν αποτέλεσμα «επέμβασης» των αγοραστών και όχι μια αντίδραση στην πλάγια κίνηση της περασμένης εβδομάδας. Και σήμερα, επιβεβαίωσε επίσης ότι μετά από μια ισχυρή άνοδο, η τακτική των «στάσεων» παραμένει σε ισχύ, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Νευρικότητα και αναμονή

Δυσκολίες

Βέβαια, οι 880 μονάδες είναι ένα επίπεδο που πιθανολογείται ότι θα δυσκολέψει, σύμφωνα με την Trader24, τουλάχιστον μέχρι τη ζώνη των 900, καθότι πλέγμα αντιστάσεων παραμένει εδώ και εβδομάδες. Το εάν και κατά πόσο θα αναχαιτιστεί το θετικό momentum που κρατά από τις 800 μονάδες και όλον τον Οκτώβριο, θα εξαρτηθεί προφανώς από τις διαθέσεις των μεγάλων θεσμικών στη Wall Street, όπου και αναμένονται οι εξελίξεις στο μέτωπο του επιτοκιακού πολέμου υπό τη σκιά των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά και των ενδιάμεσων εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρονική στιγμή των ενδιάμεσων εκλογών, όπως και η επίδοση του ΧΑ, θα κρίνουν και την παρουσία των ξένων στη Λ. Αθηνών, σε έναν μήνα μάλιστα που διαφαίνονται και τα πρώτα σημάδια των στρατηγικών του επόμενου δωδεκαμήνου. Μέχρι στιγμής βέβαια το ΧΑ βρίσκεται σε καλή θέση, σε αντίθεση με τις επιδόσεις των ξένων δεικτών, ωστόσο κανείς δεν ξεχνά ότι απέχει αρκετές δεκάδες μονάδες από τα υψηλά έτους.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι Eurobank και Βιοχάλκο ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των Coca Cola, Titan, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ. Θετικά έκλεισαν και οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ πτωτικά οι Quest, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Λάμδα και ΕΥΔΑΠ. Η Aegean έχασε 2,11% και ο Ελλάκτωρ έκλεισε στο -1,51%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών