Μία ακόμη θετική συνεδρίαση έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έχασε μεγάλο μέρος των ενδοσυνεδριακών του κερδών, κατάφερε στο τέλος να βρει τα στηρίγματα ώστε να μη χαλάσει το θετικό του σερί.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 887,54 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 49 εκατ. ευρώ.

Παρά το θετικό πρόσημο, η αγορά δεν κατάφερε να κρατήσει την ανοδική της κίνηση σε όλο της το εύρος, αν και άρχισε τις συναλλαγές με αρκετές αγοραστικές κινήσεις να δίνουν το στίγμα των προθέσεων. Βέβαια, η «θέαση» των 900 μονάδων φαίνεται ότι ενίσχυσε τις διορθώσεις, αλλά και την κάλυψη των ανοιχτών θέσεων, δεδομένου του ότι η αγορά κινείται ήδη στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Αυγούστου.

Το διεθνές περιβάλλον δεν βοηθά

Επίσης, το διεθνές περιβάλλον δεν βοηθά ιδιαίτερα την ανάληψη ρίσκου, καθώς τα βλέμματα των απανταχού επενδυτών βρίσκονται στις κάλπες των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, με τα αποτελέσματα να αναμένεται να καθυστερήσουν, συντηρώντας ένα θολό τοπίο μέχρι τότε. Πάντως, σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές, το πιο πιθανό σενάριο είναι η επικράτηση των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, εξέλιξη που θεωρείται ιστορικά ότι δίνει ανοδική ώθηση στις αγορές.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, όπως σήμερα της Coca Cola, αναμένεται να δώσουν ρυθμό στην αγορά. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και τα μεγέθη των τραπεζών, με τον κλάδο να αναμένεται να δώσει το θετικό του στίγμα, αλλά και τα καύσιμα για να κινηθεί ο γενικός δείκτης προς τον στόχο των 900 μονάδων.

Μέχρι τη ζώνη των 900 μονάδων πάντως βρίσκεται ένα πλέγμα αντιστάσεων, που οριοθετεί και την αδυναμία όλου του 2022 να αποκτήσει σαφή ανοδικότητα, σύμφωνα με την Trader24. Προφανώς, όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις στη Wall Street και τη στάση της Fed, ενώ δεν έχει προστεθεί κάποιο στοιχείο στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει τον Δείκτη πιθανόν να πισωπατήσει, τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο των 860 που συνιστά και την κοντινή στήριξη στο θετικό momentum Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola ξεχώρισε με το +3,85%, ενώ θετική ήταν και η συμβολή των Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Ελλάκτωρ. Ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, Alpha Bank, Quest, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, ενώ πτωτικά οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Eurobank, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Λάμδα. Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στο +2,02%, με τις Jumbo, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης να σημειώνουν επίσης σημαντικές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες