Σε εξαγορά της Workathlon, εταιρείας που εισήγαγε την καινοτομία στην εύρεση προσωπικού στον τουριστικό τομέα, προχώρησε το kariera.gr, που αποτελεί το μεγαλύτερο portal εύρεσης εργασίας στην Ελλάδα.

Η νέα αυτή συμμαχία έρχεται σε μια κομβική στιγμή για το ελληνικό τουριστικό οικοσύστημα, καθώς φέτος 50.000 θέσεις εργασίας, που αφορούν στην ξενοδοχεία, παρέμειναν κενές, ενώ τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου περίπου 5.000 εργαζόμενοι παραιτήθηκαν, αυξάνοντας το κενό. Με τον τουρισμό να συμβάλλει περισσότερο από 20% στο ελληνικό ΑΕΠ και με το 40% της απασχόλησης να συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον κλάδο, η σύμπραξη Καριέρα-Workathlon αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης – Αυτά είναι τα 3 απίθανα επαγγέλματα που θα προκαλέσουν… χαμό στο μέλλον

Η Workathlon συνεργάζεται με 400 εταιρείες και 60.000 εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού, και μετά την εξαγορά αναμένεται να ενισχύει την Καριέρα με τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον κλάδο.

Δηλώσεις

Σχετικά με το νέο ξεκίνημα που διενεργείται μέσω αυτής της εξαγοράς μίλησε ο CEO του kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης: “Η Καριέρα έχοντας περάσει από όλα τα στάδια που χαρακτηρίζουν μια startup και μια scaleup εταιρεία, αναγνώρισε στη Workathlon ένα κομμάτι από τον εαυτό της. Η Κατερίνα Σαντίκου και η ομάδα της έχουν αναπτύξει ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο με το ίδιο πάθος, επαγγελματισμό και out of the box σκεπτικό που χαρακτηρίζει την Καριέρα. Μαζί, εστιάζουμε σε ένα νέο κομμάτι της αγοράς του HR, που απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουρισμού, δίνοντας τους νέα όπλα και δυνατότητες”.

Η CEO της Workathlon, Κατερίνα Σαντίκου, σημείωσε “Η εξαγορά αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία καθώς ο συνδυασμός εργαλείων και γνώσεων των δύο εταιρειών θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά της εύρεσης προσωπικού στον τουρισμό. Υπάρχει μια φυσική ευθυγράμμιση, καθώς το κοινό μας όραμα είναι να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση για την επιτυχή εύρεση υποψηφίων σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Μαζί, η Καριέρα και η Workathlon θα είναι η ξεκάθαρη επιλογή για τους εργοδότες και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την επόμενη μέρα στην εύρεση προσωπικού στον κλάδο”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις