Ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναθεώρησε τις προοπτικές της αεροπορικής εταιρείας Boeing σε «αρνητικές» από «σταθερές».

Η εξέλιξη αυτη ερχεται μετα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρωτου τριμήνου της εταιρείας που ήταν μειωμένα για πρώτη φορά μετα απο σχεδόν δυο χρόνια.

ΗΠΑ: Αεροπορική εταιρεία φρενάρει τις προσλήψεις και μοιράζει άδειες – Δεν… έρχονται τα Boeing

Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Boeing δέχθηκε πιέσεις για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, καθώς η S&P την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην αξιολόγηση «σκουπίδια» την Πέμπτη, αναφέρει το Reuters σημειώνοντας την επιβραδύνση της παραγωγής αεροσκαφών μετα την έκρηξη ενός πάνελ καμπίνας σε αεροσκάφος της στον αέρα τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο οίκος αξιολόγησης άλλαξε τις προοπτικές για την κατώτατη επενδυτική βαθμίδα της εταιρείας σε «αρνητικές» από «σταθερές» για να αντανακλά την αυξημένη πιθανότητα η Boeing να αντιμετωπίσει περαιτέρω καθυστερήσεις στην αναμενόμενη ανάκαμψη των ταμειακών ροών και των πιστωτικών της δεικτών.

Η Moody’s μείωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Boeing σε μια βαθμίδα πάνω από το καθεστώς «σκουπίδια» την Τετάρτη, λίγες ώρες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε 3,93 δισεκατομμύρια δολάρια ελεύθερων ταμειακών ροών το πρώτο τρίμηνο.

Η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών βρίσκεται υπό αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο μετά την έκρηξη του πίνακα καμπίνας μιας πτήσης της Alaska Airlines (ALK.N), ανοίγει νέα καρτέλα στον αέρα, αναγκάζοντας σε αναγκαστική προσγείωση.
Η Boeing αντιμετωπίζει αυξημένη αβεβαιότητα στην παραγωγή, κυρίως σε σχέση με τα θέματα ποιότητας που επηρεάζουν τα αεροσκάφη 737 MAX, και εκκρεμούν σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία της, ανέφερε η S&P, την Πέμπτη.

Εσοδα τριμήνου

Τα τριμηνιαία έσοδα της Boeing σημείωσαν πτώση 8% καθώς διαμορφώθηκαν στα 16,57 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την πρώτη μείωση μετά από επτά τρίμηνα, καθώς η αμερικανική αεροναυπηγική βιομηχανία έχει επιβραδύνει την παραγωγή των αεροσκαφών που καταγράφουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις, μετά από μια έκρηξη σε πτήση αεροσκάφους της εταιρείας τον Ιανουάριο.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η δαπάνη των ταμειακών διαθεσίμων της, μια μέτρηση που παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές, ήταν 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα – 786 εκατομμύρια δολάρια που ήταν πριν από ένα χρόνο.

Πτώση στις παραδόσεις αεροσκαφών

Ωστόσο, η εταιρεία τον Μάρτιο είχε προβλέψει ότι η χρήση των ταμειακών διαθέσιμων θα ήταν μεταξύ 4 και 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερη από ό,τι σχεδίαζε τον Ιανουάριο, καθώς η Boeing παλεύει με μια σοβαρή κρίση που είχε μάλιστα και ως αποτέλεσμα την αλλαγή της διοίκησης μέχρι το τέλους του έτους.

Η Boeing παρέδωσε 67 «737» το τρίμηνο έως τον Μάρτιο, σημειώνοντας πτώση 41% από πέρυσι. Οι κατασκευαστές αεροσκαφών λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους κατά την παράδοση των αεροσκαφών.

Από το ατύχημα της 5ης Ιανουαρίου σε αεροσκάφος της Alaska Airlines, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έχει επιβάλει ανώτατο όριο στην παραγωγή των 737 MAX της εταιρείας, το μοντέλο που κάνει και τις πιο μεγάλες πωλήσεις. Η FAA κάλεσε επίσης στην Boeing να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση «συστημικών ζητημάτων ποιοτικού ελέγχου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής