Εκτός ελέγχου συνεχίζουν να είναι τούρκοι αξιωματούχοι, ΜΜΕ αλλά και αναλυτές στην Άγκυρα, οι οποίοι στοχοποιούν και πάλι την Ελλάδα.

Η ενόχληση των Τούρκων για τις κινήσεις της Ελλάδας προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά της φαίνεται από αντιδράσεις των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας που μεταφέρουν τις απόψεις του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκία: Μια αγγελία του Reuters έφερε την «έκρηξη» του Ερντογάν

Μετά τα απανωτά «χαστούκια» που δέχεται η Τουρκία για τις εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές κατά της Ελλάδας, τουρκικά ΜΜΕ και αναλυτές προχώρησαν σε νέες προκλήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου σε Καστελόριζο, Κάρπαθο, Ρω και Γαύδο, αντιμετωπίστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ ως πρόκληση.

Η Cummhuriyet ανέφερε ότι ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ προκαλεί με την επίσκεψή του. «Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας επισκέφθηκε τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά και τα νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

Στοχοποιούν την Κρήτη

Την ίδια ώρα τούρκοι αναλυτές στοχοποιούν την Κρήτη αναφέροντας ότι «η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη θα δημιουργήσει προβλήματα», σημειώνοντας μάλιστα  ότι αν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, η Ελλάδα θα έχει καταπατήσει τα δικαιώματα της Λιβύης.

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει ο τούρκος αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ στο CNNTuRK για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα νότια της Κρήτης .

«Εμείς με απόλυτο τρόπο την επέκταση ακόμα και για ένα μέτρο πέραν των έξι μιλίων τη θεωρούμε ως παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκίας. Για την ακρίβεια αποτελεί βιασμό της κυριαρχίας».

Τονίζει ότι «Από τη σκοπιά μας, αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή και η Τουρκία στο παρελθόν έχει δείξει τη βούλησή της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα