Ελεύθερες να αρχίσουν την απευθείας αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων είναι πλέον η Τουρκία και η Αρμενία στο πλαίσιο των κινήσεων μεταξύ των δύο χωρών για την εξομάλυνση των σχέσεών τους, μετά από δεκαετίες εχθρότητας.

Oπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η απόφαση να επιτραπεί η απευθείας αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων από την 1η Ιανουαρίου ελήφθη, ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ των ειδικών εκπροσώπων των δύο χωρών.

«Γέφυρα» Τουρκίας σε Αρμενία – Συνάντηση των ΥΠΕΞ για αποκατάσταση σχέσεων

«Σιωπή» πάνω από 10 χρόνια

Διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου πληροφόρησε τις ενώσεις των Τούρκων εξαγωγέων για την παραπάνω απόφαση. Τον Ιούλιο, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι η αεροπορική μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αρχίσει το συντομότερο δυνατό.

Η Τουρκία και η Αρμενία πραγματοποίησαν τον πρώτο κύκλο των συνομιλιών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας τον Ιανουάριο του 2022, ενώ έχουν πραγματοποιήσει ευρύτερες συνομιλίες από τότε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση