Χάρτης που απεικονίζει την Κριμαία ως τμήμα της Ουκρανίας αναρτήθηκε στον λογαριασμό twitter της ρωσικής πρεσβείας στη Σουηδία, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Πρόκειται για μια γεωγραφική απεικόνιση των τιμών της βενζίνης στις χώρες της Ευρώπης.

Το «φάουλ» συγκέντρωσε 7,3 εκατ. προβολές τις πρώτες πρωϊνές ώρες, τοπική ώρα Ουκρανίας!

Ο χάρτης φαίνεται επίσης να δείχνει το Donbas, στην ανατολική Ουκρανία, που διεκδικεί η Ρωσία, ως μέρος της Ουκρανίας.

Ενισχύεται ο ρωσικός στρατός

Όλα αυτά τη στιγμή που η Ρωσία φέρεται να συγκεντρώνει δυνάμεις για να εξαπολύσει νέα, μεγάλης κλίμακας επίθεση, πιθανότατα την άνοιξη. Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε ανακοινώσει ότι ο ρωσικός στρατός θα αυξήσει την ετοιμότητά του από το επίπεδο του 1,15 εκατ. στρατιωτών σε εκείνο του 1,5 εκατ. Στο πλαίσιο της γενικής αναδιάρθρωσης για την ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας της Ρωσίας, ανακοινώθηκαν επίσης η συγκρότηση σώματος στρατού στην Καρελία, προς τα σύνορα με τη Φινλανδία και η δημιουργία τριών μηχανοκίνητων μεραρχιών του πεζικού, όπως επίσης και δύο αερομεταφερόμενων.

Από την άλλη πλευρά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εντείνει τις πιέσεις προς τους Δυτικούς συμμάχους του, ζητώντας πρόσθετα και πιο προηγμένα οπλικά συστήματα, ώστε να γείρει η πλάστιγγα του πολέμου προς την πλευρά της πατρίδας του. Στο τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους ομοεθνείς του, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τη Βρετανία για την απόφασή της να στείλει στην Ουκρανία βαρέα άρματα μάχης Challenger 2 και κάλεσε τους άλλους συμμάχους του να «επιταχύνουν» τη διαδικασία λήψης αποφάσεων προς αυτή την κατεύθυνση.  Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε βιντεοδιάσκεψη με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, όπου τον ευχαρίστησε για τις «νέες αποφάσεις στο πεδίο της άμυνας» που έλαβε, κατά δήλωσή του, το Βερολίνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα