Υποχωρούν οι τιμές του αργού πετρελαίου, λόγω των ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και της αναμενόμενης αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για παράδοση τον Μάρτιο υποχώρησαν κατά 1,15 δολάρια στα 87,04 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 1,3%. Το αμερικανικό WTI αργό  υποχώρησε κατά 96 σεντς ή 1,2% στα 80,66 δολάρια το βαρέλι.

Βρετανία: Υποχωρεί η στερλίνα – Βαριά τα σύννεφα της ύφεσης

Oι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο για έβδομο συνεχόμενο μήνα, αν και η κάμψη επιβραδύνθηκε τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στον τομέα των υπηρεσιών για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε καθώς ξεκίνησε το νέο έτος.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ηεπιχειρηματική δραστηριότητα στην ζώνη του ευρώ επέστρεψε αιφνιδιαστικά σε μέτρια ανάπτυξη τον Ιανουάριο, όπως έδειξε ο σύνθετος δείκτης διευθυντών προμηθειών (PMI) της S&P Global. Ωστόσο, η οικονομική δραστηριότητα του βρετανικού ιδιωτικού τομέα μειώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.

Η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά περίπου 1 εκατομμύριο την περασμένη εβδομάδα, ενώ προβλέπεται πτώση για τα αποθέματα αποσταγμάτων, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, η επιτροπή του ΟΠΕΚ+ είναι πιθανό να εγκρίνει  να συνεχιστεί η τρέχουσα πολιτική παραγωγής πετρελαίου την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πέντε πηγές του Ομίλου, καθώς οι ελπίδες για υψηλότερη κινεζική ζήτηση που θα οδηγήσει σε ράλι των τιμών του πετρελαίου εξισορροπούνται από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

Η τράπεζα JP Morgan αύξησε την πρόβλεψή της για τη ζήτηση αργού πετρελαίου από την Κίνα, αλλά διατήρησε την πρόβλεψή της για μέση τιμή στα 90 δολάρια το βαρέλι για το αργό τύπου Brent το 2023.«Ελλείψει σημαντικών γεωπολιτικών γεγονότων, θα ήταν δύσκολο για τις τιμές του πετρελαίου να ξεπεράσουν τα 100 δολάρια το 2023, καθώς αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά από τη ζήτηση φέτος», αναφέρει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες