«Στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε πλησιάσει στο τέλος του χειμώνα, οπότε θα έχουμε εικόνα για το πώς θα έχουν κινηθεί οι τιμές του φυσικού αερίου – που ήταν και ο μεγάλος αστάθμητος παράγοντας» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πακέτο παροχών μετά τον Φεβρουάριο: «Παράλληλα τότε θα δούμε πως ακριβώς θα έχει κυλήσει ο προϋπολογισμός του 2022 και θα γνωρίζουμε τι ακριβώς μεταφερόμενο δημοσιονομικό χώρο έχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε ότι το τρέχον έτος η χώρα θα έχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, από αυτό που υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είχε υπολογίσει περίπου 700 εκατ. ευρώ για το ενεργειακό κόστος.

Σκυλακάκης: Φέτος θα πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο για τρεις λόγους

Η νέα επένδυση στο Αμύνταιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε το θέμα της ακρίβειας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, προσθέτοντας ότι  «η κυβέρνηση πάντα βοηθούσε σε αυτό τον τομέα, με όποιον δημοσιονομικό χώρο έβρισκε από το 2019».

Ανέφερε επίσης ότι παρατηρείται «ένα τσουνάμι επενδύσεων», κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι σήμερα θα ανακοινωθεί μια νέα επένδυση στο Αμύνταιο, στον τομέα των φωτοβολταϊκών ανάμεσα στη ΔΕΗ και την RWE.

Ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε αδόκιμο τον όρο «παροχές» σημειώνοντας ότι ουσιαστικά αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι «αποκατάσταση των εισοδημάτων με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

Το Ταμείο Ανάκαμψης

Η έλευση της δεύτερης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης θα επιταχύνει τις επενδύσεις αλλά και θα ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας. Αυτό είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τη δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,6 δισ. ευρώ (επιδοτήσεις: 1,72 δισ. ευρώ και δάνεια: 1,84 δισ. ευρώ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία