Σταθερά ανοδικά και πάνω από τις 1.000 μονάδες κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βλέπει σήμερα τη “συστράτευση” της πλειονότητας των τίτλων ώστε να επιβεβαιωθούν τα τετραψήφια επίπεδα. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,27% στις 1.006,50 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι 92 τίτλοι βρίσκονται σε θετικά εδάφη σήμερα, έναντι 21 αρνητικών, ενώ αν και δεν παρατηρούνται υπερβολές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι αγοραστές κυριαρχούν σε όλο σχεδόν το ταμπλό. Και όπως σημειώνουν οι εγχώριοι αναλυτές, το μήνυμα που δίνει σήμερα η αγορά μόνο θετικό είναι.

Περιορισμός

Θετικό, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι οι πωλητές δείχνουν να έχουν περιοριστεί σημαντικά, ή τουλάχιστον να μην βιάζονται να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους, υπονοώντας ότι θα δουν υψηλότερες τιμές. Ο δεύτερος είναι ότι η ρευστότητα που εξασφαλίστηκε από τις διορθώσεις των δύο προηγούμενων ημερών παραμένει στην αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΔΕΗ, Εθνική, ΕΥΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα ηγούνται της ανόδου, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Eurobank, Aegean, Jumbo, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο και ΟΛΠ. Θετικά κινούνται οι ΟΤΕ, Πειραιώς, Motor Oil, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ αρνητικά οι Τιτάν, Autohellas και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών