Μικρά κέρδη και αρκετή νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει αρκετούς τίτλους του «απέναντι» στην προσπάθεια να διευρύνει τα κέρδη του.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 1.016,97 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έρχεται μετά από μια αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, αλλά και μια ισχυρή εβδομάδα κατά την οποία τα κέρδη είναι ιδιαιτέρως ελκυστικά προς κατοχύρωση. Έτσι οι περισσότεροι τίτλοι του προσπαθούν να απορροφήσουν αυτές τις πιέσεις, συντηρώντας τα επίπεδα.

Σε ρυθμούς Fed και ΕΚΤ «χορεύουν» οι αγορές – Πού θα φτάσουν τα επιτόκια

Με το βλέμμα στο Fed και ΕΚΤ

Αυτή η εβδομάδα κυριαρχείται από τις συνεδριάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, καθώς θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα της νομισματικής σύσφιξης σε Ευρωζώνη, Αγγλία και ΗΠΑ. Εάν οι κεντρικές τράπεζες «ταράξουν» τις αγορές, δεν αποκλείεται η αγορά να κάνει ένα πισωγύρισμα, διορθώνοντας ελαφρώς τους ταλαντωτές της.

Στην Ουάσιγκτον οι αξιωματούχοι της Fed θα συναντηθούν από τις 31 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου και αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, βάζοντας φρένο στις επιθετικές αυξήσεις. Ωστόσο, οι αγορές θα εστιάσουν κυρίως στη συνέντευξη του προέδρου της Fed που θα ακολουθήσει αργότερα την Τετάρτη, αναζητώντας τα σημάδια εκείνα που θα αποσαφηνίσουν τις μετέπειτα κινήσεις της κεντρικής τράπεζας ως προς τη νομισματική πολιτική. Με μία τέτοια αύξηση το βασικό επιτόκιο της αμερικανικής τράπεζας θα διαμορφωθεί στο εύρος του 4,50%-4,75%, από 4,25%-4,50%.

Μία ημέρα αργότερα, την ερχόμενη Πέμπτη η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει με μια αύξηση 50 μονάδων βάσεως η οποία θα φέρει το βασικό της επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 2,50%.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ δέχεται ισχυρές πιέσεις καταγράφοντας απώλειες 2,97%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, Aegean, Alpha bank, Motor Oil, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Πειραιώς και ΟΛΠ. Στον αντίποδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ και ΟΤΕ στηρίζουν την αγορά με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Autohellas, Quest, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών