Έντονη νευρικότητα εμφάνισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με την υπόθεση της Adani Group να βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού ο όμιλος διέψευσε τις κατηγορίες της εταιρείας Hindenburg για υπεξαίρεση και απάτη.

Ο δείκτης Nifty 50 της Ινδίας έκλεισε κατά 0,3% χαμηλότερα, αφού σημείωσε χαμηλά τριών μηνών λόγω της πτώσης των μετοχών της Adani την περασμένη εβδομάδα.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο κατά την επανέναρξη των συναλλαγών μετά από την εβδομαδιαία αργία για τους εορτασμούς του νέου έτους. Ο Shenzhen Component αυξήθηκε κατά 1% και ο Shanghai Composite αυξήθηκε κατά 0,42%, κόντρα στην τάση της ευρύτερης περιοχής. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,37%, καθώς οι μετοχές ακινήτων και τεχνολογίας οδήγησαν τις απώλειες.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 0,2%, ενώ ο Topix έκλεισε οριακά χαμηλότερα. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 1,26%, ενώ ο Kosdaq σημείωσε επίσης πτώση 0,38%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 0,16%.

Οι μετοχές της Adani Enterprises σημείωσαν άνοδο 10%, αφού είχαν σημειώσει έντονες απώλειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς ο οικονομικός διευθυντής της εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τη συνέχεια της δημόσιας προσφοράς της, η οποία έχει προγραμματιστεί να κλείσει στις 31 Ιανουαρίου. Η μετοχή εξακολουθεί να σημειώνει πτώση άνω του 20% τον πρώτο μήνα του έτους.

Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια την Τετάρτη, όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές