Το ενδεχόμενο τα τρία μυστηριώδη αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από την αεροπορία των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες να μη συνδέονται με επιχειρήσεις κατασκοπείας (ούτε φυσικά με… εξωγήινους), αλλά με κάποιον εμπορικό ή άλλον καλοπροέραιτο σκοπό, εξετάζει η Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

ΗΠΑ: Τα ΑΤΙΑ, οι «εξωγήινοι» και ο «ψυχρός πόλεμος» με την Κίνα

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα για την προέλευση των τριών αντικειμένων.

Είπε ότι περισσότερα θα γίνουν γνωστά εάν και όταν τα συντρίμμια μπορέσουν να συλλεχθούν, κάτι που δεν θα είναι εύκολο καθώς βρίσκονται διασκορπισμένα σε δυσπρόσιτες περιοχές – δύο στον παγωμένο βορρά και ένα στη λίμνη Χιούρον.

«Δεν συνδέονται με την Κίνα»

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα τρία αντικείμενα συνδέονται με το πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων της Κίνας, σαν αυτό που κατέρριψε ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος στις 4 Φεβρουαρίου στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Στο μεταξύ, ο Κίρμπι επιβεβαίωσε ότι η πρώτη βολή του μαχητικού αεροσκάφους που κατέρριψε το άγνωστο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Χιούρον ήταν άστοχη, με το βλήμα να καταλήγει στη λίμνη. Ελλείψει άλλης εξήγησης, κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν πλέον την πιθανότητα τα τρία αντικείμενα να είναι αερόστατα «συνδεδεμένα με κάποιο εμπορικό ή καλοπροαίρετο σκοπό».

Από τον ουρανό, στη Γη

Η μαζική εμφάνιση ΑΤΙΑ «έβαλε φωτιά» στη δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ, με το hashtag #UFO να φτάνει μέχρι τη 12η θέση των αμερικανικών trends αργά το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδας). Άλλωστε ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγός Glen VanHerck, ερωτηθείς αν τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν έχουν γήινη ή εξωγήινη προέλευση άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας ότι «δεν έχω αποκλείσει τίποτα προς το παρόν».

Οι περισσότεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι πάντως εμφανίστηκαν πολύ πιο… προσγειωμένοι, με την ίδια τη σύμβουλο του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre να ξεκαθαρίζει τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εξωγήινων ή εξωγήινης δραστηριότητας. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) – και ενώ οι αρχές αναζητούσαν τα συντρίμμια των καταρριφθέντων αντικειμένων – κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα από πού προέρχονται τα ΑΤΙΑ. Οι περισσότεροι αξιωματούχοι που μίλησαν σε αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κατασκοπευτικές μηχανές εχθρικών προς τις ΗΠΑ δυνάμεων, «φωτογραφίζοντας» κυρίως την Κίνα. Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να επρόκειτο για αμιγώς επιστημονικά όργανα, που δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα