Στην σημερινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Οι συρμοί του Μετρό ( Γραμμή 2&3) θα κυκλοφορούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» και το ΤΡΑΜ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
  • από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 και

Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 – 16:00.

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.

Λεωφορεία – Τρόλεϊ. κινητοποιημένα θα παραμείνουν όλη τη μέρα τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ λόγω 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Κανονικά θα κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Σιδηρόδρομος

Ακινητοποιημένα επίσης θα είναι τα τρένα και ο Προαστιακός, τα οποία είναι σε επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς με ανακοινώσεις τους δηλώνουν «βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, απαιτούν να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται και διεκδικούν σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές». Τέλος απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00.

ΤΑΧΙ

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ΤΑΧΙ τα οποία με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι δεν είναι ώρα για σιωπή, είναι ώρα της φωνής και του αγώνα. Το ΣΑΤΑ θα συμμετέχει στην συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ουκρανία: Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Πότε θα υπογραφεί η τελική συμφωνία
Επικαιρότητα |

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει

Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον