To ενδεχόμενο οι τίτλοι τέλους των προβλημάτων της Credit Suisse να πέσουν με μια εξαγορά «έβλεπε» νωρίτερα σήμερα η JPMorgan Chase & Co.

Οι αναλυτές της με επικεφαλής τον Kian Abouhossein παρουσίασαν τρία σενάρια και δήλωσαν στο Bloomberg ότι μια εξαγορά – με πιθανό μνηστήρα την ανταγωνίστρια UBS Group AG – είναι το πιθανότερο.

JP Morgan: «Βλέπει» εξαγορά της Credit Suisse

Λίγες αργότερα όμως, πηγές που γνωρίζουν το θέμα δήλωναν επίσης στο Bloomberg, ότι η UBS Group AG και η Credit Suisse Group AG αντιτίθενται σε έναν αναγκαστικό «γάμο».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η UBS θα προτιμούσε να επικεντρωθεί στη δική της αυτόνομη στρατηγική με επίκεντρο τον πλούτο και είναι απρόθυμη να αναλάβει κινδύνους που σχετίζονται με την Credit Suisse. Από την άλλη πλευρά, ο μικρότερος αντίπαλός της αναζητά χρόνο για να δει τους καρπούς της ένεσης ρευστότητας που κέρδισε από την κεντρική τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότερες οι ελβετικές τράπεζες βλέπουν την εξαγορά ως ένα πιθανό μέτρο έσχατης ανάγκης δεδομένων των σημαντικών εμποδίων και επικαλύψεων από μια τέτοια συναλλαγή. Η κυβέρνηση και οι δανειστές αντιμετωπίζουν μια ολόκληρη σειρά σεναρίων και μένει να διαφανεί πλέον ποια πρόσθετα βήματα θα γίνουν πέρα ​​από το backstop ρευστότητας.

Η UBS και η Credit Suisse αρνήθηκαν να σχολιάσουν στο Bloomberg, ενώ η ελβετική κυβέρνηση δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχολιασμό μέσω email.

Οι εκτιμήσεις και τα σενάρια

Οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co. με επικεφαλής τον Kian Abouhossein είναι μεταξύ εκείνων που λένε ότι τα προβλήματα της τράπεζας είναι πολύ πιθανό να τελειώσουν με την εξαγορά της, πιθανώς από την UBS. Η σύνδεση με τον μεγαλύτερο αντίπαλό της ήταν επίσης μια επιλογή που συζητήθηκε πρόσφατα στις συνομιλίες μεταξύ της Credit Suisse και των ελβετικών αρχών, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αναλυτές των Keefe, Bruyette & Woods υποστηρίζουν ότι ή τράπεζα κερδίζει χρόνο με τα μέτρα στήριξης που έλαβε από την κεντρική τράπεζα, σπεύδοντας να τονίσει ότι η διάλυση είναι η πιο πιθανή λύση. Η Morningstar υπογράμμισε επίσης ότι η διάλυση της τράπεζας θα ήταν μια εναλλακτική λύση για μια νέα αύξηση κεφαλαίου, έχοντας συγκεντρώσει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές στα τέλη του περασμένου έτους.

Ενστάσεις

Ωστόσο, οι ενστάσεις για μια πιθανή συμφωνία εκτείνονται πέρα ​​από τις δύο εταιρείες. Η ελβετική κυβέρνηση ανησυχεί επίσης για τις απώλειες θέσεων εργασίας που θα προέκυπταν από έναν συνδυασμό, αν και θα προτιμούσε μια ελβετική λύση, εάν είναι δυνατόν, από την κατάσταση και ανησυχεί περισσότερο για την προστασία των τοπικών επιχειρήσεων και των καταθέσεων, είπαν δύο άτομα. Ορισμένοι από τους πελάτες πλούτου ενδέχεται επίσης να αντιταχθούν σε μια συγχώνευση με την UBS, δεδομένης της επικάλυψης των λογαριασμών.

Ένας πλήρης συνδυασμός θα προκαλούσε επίσης αντιμονοπωλιακές ανησυχίες σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή