Εκροή κεφαλαίων από τις τραπεζικές καταθέσεις στις ΗΠΑ και εισροή σε αμοιβαία κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων παρατηρεί το τελευταίο διάστημα η Goldman Sachs, καθώς οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια των κρατικών τίτλων εν μέσω ανησυχιών για τις πιέσεις στον τραπεζικό τομέα.

Τα αμοιβαία κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων έχουν δει μεγάλες και επιταχυνόμενες εισροές την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η Goldman σε σημείωμά της , γεγονός που πιθανώς υποδηλώνει απομάκρυνση από τις καταθέσεις.

HΠΑ: Στα 165 δισ οι απώλειες των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών

Μετά την κατάρρευση της SVB Financial Group και της Signature Bank, οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ κατέγραψαν σημαντικές απώλειες τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για πιθανές εκροές καταθέσεων που θα προκαλούσαν προβλήματα στην κεφαλαιακή επάρκεια άλλων περιφερειακών τραπεζών.

Οι τράπεζες είχαν μια ημερήσια ανάπαυλα την Τετάρτη, όταν οι επενδυτές αναζητούσαν ευκαιρίες, αλλά οι πωλήσεις συνεχίστηκαν την Πέμπτη, με αιχμή την πτώση των μετοχών της First Republic Bank  κατά 30% και πλέον.

Οι αγορές χρήματος όμως συνέχισαν να λειτουργούν αρκετά καλά τις τελευταίες ημέρες, και οι κρατικές διευκολύνσεις, όπως το κανάλι δανεισμού της Federal Home Loan Banks και το Bank Term Funding Program θα πρέπει να βοηθήσουν στη διατήρηση της «υγιούς» λειτουργίας της αγοράς, ακόμη και αν οι ανάγκες χρηματοδότησης κορυφωθούν, σημειώνει η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή